fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Η τουριστική περίοδος ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για την Σαμοθράκη, αλλά οι επαγγελματίες της Καμαριώτισσας είναι εξοργισμένοι με τον Ο.Λ.Α

- Χορηγούμενη-

Όπως πολλές φορές έχει ήδη αναφερθεί η φετινή τουριστική περίοδος ήταν πολύ καλή για το νησί της Σαμοθράκης, μετά από αρκετά χρόνια.

- Χορηγούμενη-1

Είμαστε λίγο πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου και όλα δείχνουν πλέον πως έχει ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος. Ακόμη και ο Σεπτέμβρης είχε μία τουριστική κίνηση, με μία ξαφνική και απότομη μείωση στις αρχές του μήνα και τις τελευταίες ημέρες με την ολοκλήρωση της.

Σε γενικές γραμμές όλοι βάζουμε ένα θετικό πρόσημο στην φετινή χρονιά, παρά τις όποιες αρχικές επιφυλάξεις λόγω της πανδημίας.
Όμως οι επαγγελματίες της Καμαριώτισσας είναι εξοργισμένοι με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α).

Τα θέματα είναι πολλά και χρονίζοντα.

Η Καμαριώτισσα και ειδικά το λιμάνι της είναι η βιτρίνα του νησιού και θα έπρεπε να είναι το πιο περιποιημένο κομμάτι του νησιού, αλλά αντίθετα είναι ακριβώς το αντίθετο, απεριποίητο, με πολλές ακαταστασίες, βρωμιές κλπ.
Καταρχήν από την εποχή που ήμουν στον Σύλλογο Επαγγελματιών Σαμοθράκης προσπαθήσαμε επανειλημμένα να θέσουμε θέμα ώστε τα παροπλισμένα και μη αλιευτικά σκάφη, τους καλοκαιρινούς μήνες να μην δένουν στην ευθεία που δένουν τα επιβατικά πλοία, έτσι ώστε να μπορούν να δένουν τα τουριστικά σκάφη που επισκέπτονται το λιμάνι, για τα οποία να υπάρχουν περισσότερες παροχές και νερού, έτσι ώστε οι επιβαίνοντες σε αυτά να μπορούν να βγουν άμεσα στην Καμαριώτισσα και τα καταστήματα της. Αντίθετα μέχρι σήμερα αυτό δεν συμβαίνει και η ασχήμια των αλιευτικών μεγάλων σκαφών παραμένει φάτσα φόρα στο λιμάνι και τα τουριστικά στέλνονται στο τέλος του μώλου, με αποτέλεσμα ούτε να βγαίνουν για να αφήσουν τα χρήματα τους στο νησί οι επιβαίνοντες σε αυτά, ούτε να παραμένουν όσες μέρες θα ήθελαν και φυσικά αποτρέποντας και άλλα να έρθουν. Είναι λογικό. Δεν γίνεται τίποτα ούτε από τον Ο.Λ Α ούτε από τις λιμενικές αρχές.

Η ασχήμια που επικρατεί πάνω στο λιμάνι, πότε θα συμμαζευτεί ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ…;;; Κάποτε είχε πει ο Ο.Λ.Α ότι θα μάζευε τα δίχτυα μέσα σε ειδικά κουτιά, ώστε να είναι πιο καλαίσθητη η εικόνα… Ούτε που τα είδαμε… Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν παγκάκια, όμορφα φωτιστικά και καλάθια απορριμμάτων, τόσο πάνω στο λιμάνι, όσο και στον μώλο, πάνω στον οποίο πολλοί τις απογευματινές ώρες κάνουν την βόλτα τους.

Αποκορύφωμα όλων αυτών η φετινή κατάσταση με τα παρτέρια στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Όπου ο Ο.Λ.Α ξερίζωσε φυτά για να φυτέψει, άκουσον άκουσον, πλατάνια και όταν δικαιολογημένα η δημοτική αρχή αντέδρασε, αντί να φυτέψει οτιδήποτε άλλο πχ πικροδάφνες, τριανταφυλλιές κλπ, για να πρασινίσει και να ομορφαίνει το μέρος, τοποθέτησε μαύρα πανιά εδαφοκάλυψης…

Όχι ότι η δημοτική αρχή ή και οι ίδιοι οι επαγγελματίες δεν έχουν τα δικά τους λάθη, αλλά αυτά είναι τρανταχτά, που σε καμία περίπτωση δεν προσελκύουν τον ντόπιο ή τον επισκέπτη να μείνει τα βράδια του καλοκαιριού στην Καμαριώτισσα.

Αναρωτιέται ο επαγγελματικός κόσμος που είναι τα ανταποδοτικά οφέλη που επιστρέφει ο Ο Λ.Α προς την Σαμοθράκη από τα τέλη που εισπράττει από κάθε εισιτήριο επιβάτη της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, καθώς και από τα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη;

Αποδεικνύεται καθ’ όλα δίκαιος ο αγώνας που δίναμε πριν κάποια χρόνια ως Σύλλογος Επαγγελματιών για την διατήρηση του Λιμενικού Ταμείου Σαµοθράκης. Κάποιοι μας υποτίμησαν, μας προσπέρασαν, παραχώρησαν τα λιμάνια στον Ο.Λ Α και αύριο ποιος ξέρει σε ποιον… και οι ίδιοι μετά από μερικά χρόνια προεκλογικά εξήγγειλαν την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, λες και ήταν εύκολο πια…

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ