fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ Έβρου για τα προβλήματα υγείας και παιδείας στο Νομό (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για τα διάφορα και ποικίλα προβλήματα στον τομέα της παιδείας αλλά και υγείας έκαναν λόγο σήμερα το πρωί μέλη της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, η Νίκη Δραμανίδου, ο Σάββας Δευτεραίος και η Άννα-Μαρία Σίσκου ανέλυσαν τα μεγάλα τμήματα που συνεχίζουν να λειτουργούν στα σχολεία του Δήμου, για την έλλειψη προσλήψεων αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, για το κενό στο προσωπικό του ΠΓΝΑ και για το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να διαθέτει περισσότερες κλίνες και αναπνευστήρες ΜΕΘ. 

Α-Δ: κα Σίσκου, κ. Δευτεραίος, κα Δραμανίδου

«Είναι ζητήματα που είχαν κενά και προβλήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα, με αφορμή την πανδημία αυτά τα προβλήματα εντείνονται και ξεσκεπάζονται οι αδυναμίες και οι πολιτικές προθέσεις του συστήματος και των εκάστοτε κυβερνήσεων» ξεκίνησε τη συζήτηση η κα Σίσκου. 

Τα προβλήματα στον τομέα της παιδείας 

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το διάστημα του εγκλεισμού για να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αντίθετα, έχουμε μπροστά μας μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή που λέει ότι “δεν έχω να δώσω στα σχολεία και πανεπιστήμια αλλά δίνω στους εκατομμύρια στους εφοπλιστές και βιομήχανους”. Δε νομιμοποιεί καθαρίστριες, μοιράζει μία μάσκα αντί για τρεις και αυτή δεν έχει τις σωστές διαστάσεις» σημείωσε η κα Δραμανίδου. 

«Εδώ στην περιοχή μας τα ζητήματα είναι πολύ έντονα. Στην πλειοψηφία των τμημάτων του Έβρου είναι πάνω από 23 μαθητές/ιες σε κάθε τάξη. Στο λύκειο Σουφλίου υπάρχουν τμήματα με 28 παιδιά που θα μπορούσαν να σπάσουν, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. Το υπουργείο έχει απορρίψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο» επεσήμανε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι αν και έχουν γίνει προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά παραμένουν.

Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας 

«Θα διαπιστώσουμε μεγάλα κενά στα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά και του Έβρου. Όλο αυτό το διάστημα του εγκλεισμού, ό,τι κερδήθηκε για το σύστημα υγείας έγινε δώρο στο κεφάλαιο που ασχολείται με τον τουρισμό και τις μεταφορές. Δεν έγινε καμία πρόσληψη στην παιδεία και υγεία που να καλύπτει πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στα νοσοκομεία» σημείωσε για τα ζητήματα της υγείας ο κ. Δευτεραίος. 

«Πάρα πολλοί ιατροί αποχωρούν…τα κενά είναι τεράστια στον Έβρο. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου καλύπτονται με επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς. Μέχρι σήμερα, δεν έχει καλυφθεί το κενό του νοσηλευτικού προσωπικού. Στο ΠΓΝΑ, οι νοσηλεύτριες ΤΕ Εκπαίδευσης είναι 173 – σε έναν αριθμό που ξεπερνά το 220 – είναι πάνω από το μισό τα κενά και δεν προβλέπεται να καλυφθούν» εξήγησε στη συνέχεια ο ίδιος. 

«Ακούγεται ένας προϋπολογισμός των 75 εκατ. ευρώ για το ΠΓΝΑ – και όμως δεν έχουν καν πληρωθεί οι εφημερίες των ιατρών. Αυτά τα λεφτά δε φτάνουν, δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν» υπογράμμισε ο κ. Δευτεραίος. 

«Όταν χρησιμοποιούνται τα κρεβάτια της ΜΕΘ για τα κρούσματα του κορωνοϊού, δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ για άλλες αρρώστιες – έχουμε γίνει ένα νοσοκομείο που είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση του COVID-19 – δε γίνεται έτσι όμως» παρατήρησε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας με τις διεκδικήσεις των νοσοκομειακών ιατρών: επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων με ελαστικές σχέσεις εργασίες, ανάπτυξη και στελέχωση των 3,500 κλινών ΜΕΘ και άμεση αποπληρωμή των εφημεριών. 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο