fbpx
20 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη υποδέχτηκε χτες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Την Πρόεδρο συνόδευαν ο κ. Αθανάσιος Κανταρτζής, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και η κα Ελπίδα Βόγλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ, μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην υποβολή των προτάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς την Επιτροπή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, τόνισε ότι και οι δύο υποβληθείσες προτάσεις αφορούν σε δράσεις που θα αφήσουν ουσιαστική κληρονομιά στις επόμενες γενιές, δράσεις που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνία, δράσεις καινοτόμες που θα έχουν το βλέμμα στο μέλλον.

Οι προτάσεις παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή αιρετών, θεσμικών φορέων και επιχειρηματιών. Ειδικότερα οι προτάσεις αφορούν:

- Χορηγούμενη-

-Τη δράση «Η Αλεξανδρούπολη 100 χρόνια μετά», που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Τα παιδιά απαντούν σε ερωτηματολόγιο που σχεδιάστηκε από μηχανικούς, ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές ρομποτικής, για το πώς φαντάζονται την Αλεξανδρούπολη 100 χρόνια μετά, με αφορμή την επέτειο του εορτασμού των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον Εθνικό κορμό. Η ψηφιακή καταγραφή, μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, θα αποτυπώσει το σχέδιο της μελλοντικής τους πόλης, με παιδικές χαρές σχεδιασμένες από ομάδα ρομποτικής, κτίρια με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, παρεμβάσεις σε ιστορικά μνημεία και δημιουργία χώρων πρασίνου.

-Τη δράση «Αγροκτηνοτροφική κατασκήνωση». Μία παιδοκεντρική πρόταση για δράσεις που θα αφήσουν ουσιαστική κληρονομιά στις επόμενες γενιές και στήριξη του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου, μέσα από την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων του τόπου. Η παιδική αγροκτηνοτροφική κατασκήνωση θα υλοποιηθεί στη δημοτική ενότητα Φερών, σε απόσταση 28 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, όπου η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία. Εκεί τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τη διδακτική, βιωματική, δημιουργική απασχόλησή τους σε ευχάριστες δράσεις όπως το ψάρεμα, οι καλλιέργειες, το άρμεγμα, η φροντίδα των ζώων.

Νωρίτερα η κα Αγγελοπούλου περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης, επισκέφτηκε το Ηρώο της Δόμνας Βισβίζη όπου είχε μια σύντομη συνομιλία με την Πρόεδρο του Ελληνομουσείου Αίνου κα Στέλλα Κλαδαρά και τον Φάρο όπου έλαβε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του από τον Φαροφύλακα, κ. Πέτρο Αχυρκίδη.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον Ι.Ν. της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, όπου την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος και ο αντιδήμαρχος Φερών, κ. Δημήτριος Κολγιώνης. Η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στον ναό και στον περίβολο από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, κα Λίλα Σαμπανοπούλου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

Τα Πετρωτά είναι χωριό του Νομού Έβρου και ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ορεστιάδας. Δημιουργήθηκαν γύρω στο 1530 από Έλληνες που μετακόμισαν εκεί από την Ήπειρο και τη Μάλτα ενώ στη δεκαετία του 1970 μεγάλο μέρος των κατοίκων από τα Πετρωτά μετανάστευσαν στη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, το χωριό έχει περί τους 120 κατοίκους.

Αλεξανδρούπολη: Δίνεται ξανά στην κυκλοφορία αυτοκινήτων ο πεζόδρομος Κύπρου (βίντεο)

Ξανά στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα δοθεί εντός κάποιων ημερών ο πεζόδρομος της Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη, που ενώνει την κεντρική οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας με το λιμάνι και το πάρκινγκ.
- Χορηγούμενη -