Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
12.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΗ Περιφέρεια στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 129 επιχειρήσεων της ΑΜΘ...

Η Περιφέρεια στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 129 επιχειρήσεων της ΑΜΘ με 31,9 εκ. € από το ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, 129 σημαντικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των πλαστικών, των μεταλλικών υλικών, του μαρμάρου, των υφασμάτων, των κατασκευών, του χονδρικού εμπορίου, της ξυλείας, του μηχανολογικού εξοπλισμού κ.ά., ενισχύονται με πόρους 31,9 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

            Στόχος της Περιφέρειας και σε αυτήν την περίπτωση είναι να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

            Με τη χρηματοδότηση, η Περιφέρεια ενισχύει τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τους να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

            Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε τομείς τους οποίους η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

            Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδύσουν οι ίδιες οι ωφελούμενες επιχειρήσεις, το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεπερνά τα 60,9 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το οινοποιείο Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη.

Εκεί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα σχέδια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών της επιχείρησης κ. Βασίλη Τσακτσαρλή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Κυρία βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.000 ευρώ – Η συγκινητική κίνηση μητέρας και κόρης

Μια όμορφη ιστορία ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας πως η εντιμότητα...

Αποχωρούν νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες στη Σχολή Κομοτηνής: 40 παραιτήσεις σε δύο εβδομάδες

Με ανησυχητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποχώρηση νέων αστυνομικών στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Από την...

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο θεατράνθρωπος Νίκος Ζερβόπουλος – Μια ζωή αφιερωμένη στον πολιτισμό

Θλίψη σκόρπισε στην Αλεξανδρούπολη και στη θεατρική κοινότητα της Θράκης η είδηση του θανάτου...

Διδυμότειχο: Ληστής μαχαίρωσε ηλικιωμένο σε μίνι μάρκετ και έφυγε με τις εισπράξεις

Επίθεση με μαχαιριές δέχθηκε χθες ηλικιωμένος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στο κέντρο του Διδυμοτείχου. Το...

Παρόμοια