23.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από την Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Από την Αλεξανδρούπολη θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα για τους φετινούς Ολυμπιακούς του 2020 που θα γίνουν στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Ειδικότερα, η φλόγα θα βρίσκεται εδώ τη Δευτέρα 16/03, και ώρα 17:30, ξεκινώντας την πορεία της από την οδό Ηροδότου και καταλήγοντας στην πλατεία του φάρου για την τελετή αφής. Τη φλόγα θα μεταφέρουν οι αθλητές και λαμπαδηδρόμοι: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Γρηγόρης Κοντοστάθης, Αναστάσιος Κούγκουλος, Ευάγγελος Λυμβαίος, Κωνσταντία Στεργίου και Γεώργιος Αλλοίμονος.

«Να απολαύσει διαδικτυακά και νοερά ο κόσμος την άφιξη της φλόγας»

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους Αλεξανδρουπολίτες, για τους Εβρίτες, για τους Θρακιώτες, ειδικά τους δύσκολους αυτούς καιρούς» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, προσθέτοντας ότι η επίσημη άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας γίνεται τη Δευτέρα στις 17:30. Μάλιστα, η φλόγα πρόκειται να διανυκτερεύσει στην Αλεξανδρούπολη, ξεκινώντας την επόμενη ημέρα το ταξίδι της επιστροφής προς την Καλαμπάκα, με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό στάδιο του δήμου των Αθηνών.

Α-Δ: κ. Βουρδόλης, κ. Κούγκουλος, κ. Αλλοίμονος, κ. Ζαμπούκης, κα Στεργίου, κ. Μιχαλεντζάκης, κ. Κοντοστάθης, κ. Δάγκαλος

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους 6 λαμπαδηδρόμους που θα συμμετάσχουν και θα μεταδώσουν το μήνυμα των αθλητικών ιδεωδών και το μήνυμα ειρήνης, ενώ παρακάλεσε τους δημότες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία από τα σπίτια τους, είτε μέσω της τηλεόρασης είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Κατά συνέπεια αναβάλλονται και όλες οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που είχαμε προετοιμάσει» επεσήμανε ο κ. Ζαμπούκης, καταλήγοντας ότι η άφιξη της φλόγας θα σημάνει το φως που πρέπει ο καθένας να βγάλει από μέσα του, ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα ειρήνης προς κάθε γωνία αυτού του πλανήτη.

Ο κ. Ζαμπούκης

Η πορεία της φλόγας

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας της πόλης, Θεόδωρος Βουρδόλης, σημείωσε τη διαδρομή της φλόγας, η οποία θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση Ηροδότου, θα συνεχίσει στην Ιωακείμ Καβύρη, θα περάσει από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας μπροστά από το δημαρχείο, από την οδό Κύπρου, καταλήγοντας στην πλατεία του φάρου όπου και θα γίνει η τελετή αφής.

Ο κ. Βουρδόλης

Ασφάλεια στη μετακίνηση

Σύμφωνα με τον Διοικητή Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιο Δαγκάλη, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει με την υποστήριξή της, τόσο με την υλικοτεχνική υποδομή όσο και με το προσωπικό της, εξασφαλίζοντας την ασφαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους πολίτες που μετακινούνται.

Ο κ. Δάγκαλος

Τα μηνύματα των λαμπαδηδρόμων

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω σε αυτή την γιορτή, είναι χαρά και τιμή να βάλω κι εγώ ένα έστω λιθαράκι στη γροθιά που έχει σχηματιστεί από Έλληνες αυτόν τον καιρό, ειδικά από Έλληνες της περιοχής εδώ. Παρακαλώ τους συμπολίτες μου να παρακολουθήσουν τη γιορτή από το σπίτι» ήταν το μήνυμα του κ. Μιχαλεντζάκη.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Για τον κ. Κοντοστάθη, η φλόγα συμβολίζει το μεγαλείο του αθλητισμού και την παγκόσμια ειρήνη. «Θεωρώ ότι οι αθλητές πρέπει να δίνουν μηνύματα, καθώς είμαστε πρότυπα για τα νέα παιδιά. Όταν είμαστε νέοι θεωρούμε ότι δε μπορούμε να προσβληθούμε από κανέναν και τίποτα: τα νέα παιδιά πρέπει να προφυλαχθούν και να αποφεύγουν τις μεγάλες μαζώξεις» διαμήνυσε ο ίδιος.

Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης

Σύμφωνα με την κ. Στεργίου, θα εκπροσωπήσει όλες τις γυναίκες όταν μεταφέρει τη φλόγα, μητέρες και μη. «Αυτό το άθλημα απαιτεί υπομονή – να έχουμε λοιπόν όλοι υπομονή, υπευθυνότητα και ελπίδα για να τερματίσουμε αυτό τον μαραθώνιο που περνάμε αυτό τον καιρό» υπογράμμισε

Η Κωνσταντία Στεργίου

Ο κ. Κούγκουλος τόνισε τη χαρά και τιμή του να συμμετάσχει. «Είναι ένα όνειρο ζωής και αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη» εξήγησε.

Ο Αναστάσιος Κούγκουλος

Τέλος, ο κ. Αλλοίμονος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που θα συμμετάσχω για τρίτη φορά στην πορεία της Ολυμπιακής φλόγας. Μία το 1972, μία το 2004 και μία τώρα. Εύχομαι να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εν ειρήνη. Πάνω από όλα υγεία και χαρά».

Ο Γιώργος Αλλοίμονος
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο