23.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Η κατασκήνωση Μάκρης Αλεξανδρούπολης ανάμεσα στις Κατασκηνώσεις Κρατικού Προϋπολογισμού

 Οι 28 δήμοι που τις αναλαμβάνουν - Ποιοι μπορούν να φιλοξενούνται σύμφωνα με την ΚΥΑ

- Χορηγούμενη-

Την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας κατασκηνώσεων του κρατικού προγράμματος σε δήμους ενέκρινε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

- Χορηγούμενη-1

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στις παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις φιλοξενούνται:

1.A. Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, που έχουν ανάγκη παραθερισμού. Από τις παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα (κοκίτης, κ.λπ.) και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία, κ.λ.π.). Στις παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις φιλοξενούνται και παιδιά με αναπηρίες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα παιδικής εξοχής-κατασκήνωσης.

Β. Ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, είναι μόνοι, λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας, κ.λπ. και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.

Γ. Ενήλικοι με αναπηρίες, εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.

Για το 2019, ο αριθμός των φιλοξενουμένων θα ανέλθει σε 12.120 άτομα, ως ακολούθως:

7.630 παιδιά.
1.670 ηλικιωμένοι.
2.820 άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες).

Οι εγγραφές των κατασκηνωτών, πλην των ατόμων με αναπηρίες, γίνονται στους δήμους που θα λειτουργήσουν κατασκηνώσεις, μέχρι την 7η Ιουνίου 2019.

Για την εγγραφή των παιδιών, απαιτείται:

Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς το δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.
Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες, κ.λ.π.).
Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες, κ.λ.π.).

Για την εγγραφή ηλικιωμένων ατόμων, απαιτείται:

Αίτηση του ατόμου στο δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης.
Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του.
Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά, μέσω των ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.

Οι διαδικασίες αιτήσεων, επιλογής και συμμετοχής ατόμων με αναπηρίες, η πρόσληψη των συνοδών και του ειδικού προσωπικού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια, θα ορισθούν με σχετική ΚΥΑ, που θα εκδοθεί.

Κατά την επιλογή των κατασκηνωτών, προτιμούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Οι κατηγορίες των κατασκηνωτών θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής 30 ευρώ, εξαιρουμένων των κάτωθι περιπτώσεων που δεν θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής:

α) Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, καθώς και των οικογενειών που είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ.

β) Τα άτομα με αναπηρίες, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα συμμετέχουν.

γ) Ηλικιωμένα άτομα δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ.

Κάθε εξουσιοδοτημένος δήμος που θα λειτουργήσει κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος, θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα, που ο κατασκηνωτής, εφόσον επιλεγεί, θα καταθέτει το ποσό συμμετοχής του και, στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν το διπλότυπο της απόδειξης κατάθεσης της τράπεζας στο διαχειριστή της κατασκήνωσης, με την υποχρέωση να ενημερώσει τον οικονομικό σύμβουλο αυτής.

Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν θα συμμετέχει τελικά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τη συμμετοχή των κατασκηνωτών, θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των κατασκηνώσεων και για την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών λειτουργίας τους.

Η κίνηση των λογαριασμών αυτών θα γίνεται, μετά από εισήγηση των διοικητικών συμβουλίων των κατασκηνώσεων και έγκριση του οικείου δημάρχου.

Οι δήμοι που θα λειτουργήσουν παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος θα πρέπει υποχρεωτικά να φιλοξενήσουν κατασκηνωτές και από τους άλλους δήμους της χώρας, εφόσον υποβληθούν σχετικές αιτήσεις.

Για το έτος 2019 η οργάνωση και η λειτουργία των Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος ανατίθεται στους παρακάτω δήμους:

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ