fbpx
21.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Η άποψη της επόμενης ημέρας του πολέμου για την Ελλάδα

- Χορηγούμενη-

Ο Ρωσο Ουκρανικός πόλεμος έχει φέρει αντικειμενικές και ορθολογικές απόψεις δημοσίων συζητήσεων στα media & social media που δημιουργούν πλουραλισμό απόψεων  και  αναγκαιούν στην ενημέρωση και διαμόρφωση της κοινής γνώμης των πολιτών.

Βεβαίως υπάρχουν και απόψεις απαξιωτικές και ακραίες  που  αποτελούν την αιτία της σύγχυσης και διχασμού των πολιτών με παντελή έλλειψη των ρημάτων νομίζω, πιστεύω, θεωρώ, εκτιμώ που έχουν εξαφανιστεί σε δημόσιες συζητήσεις.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα των διχαστικών απόψεων στα  παράθυρα των media μεταφέρεται μέσα από τα  παράθυρα των κατοικιών στα πληκτρολόγια των social media με παρεξηγήσεις ακόμα και μεταξύ αδερφών, φίλων, συναδέλφων, διαδικτυακών φίλων που ΜΑΧΟΝΤΑΙ όλοι για την ορθότητα της άποψης του Ρωσο Ουκρανικού πολέμου.

Θα ήταν ίσως καλύτερα όλες οι απόψεις του Ρωσο ουκρανικού πολέμου να καταλήγουν στις παρεπόμενες συνέπειές του για την Ελλάδα και το εθνικό μας συμφέρον και να προάγονται  περισσότερο οι αναλύσεις των lessons learned για την επόμενη μέρα του πολέμου σε σχέση με την νέα τάξη πραγμάτων για την χώρα μας.

Η χώρα μας θα πρέπει να προσαρμοσθεί άμεσα στα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την επόμενη μέρα του πολέμου όπως ενδεικτικά αναφέρονται:

1. Ο τεράστιος επανεξοπλισμός της Γερμανίας και η πελατειακή σχέση της με την Τουρκία,

2. Η Ρωσοτουρκική οικονομική, στρατιωτική και πολιτική προσέγγιση,

3. Η ενεργειακή  έλλειψη με αποτέλεσμα την ακρίβεια καυσίμων και τροφίμων,

4. Η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ελλάδα,

5. Η επανεξέταση εναλλακτικών λύσεων του Eastmed ακόμα και με την κατασκευή εγκαταστάσεων υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο,

6. Η προσομοίωση της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου στην Ουκρανία με την συνεχιζόμενη 48 χρόνια εισβολή στην Κύπρο,

7. Οι πρόσφατες αναφορές των κατεχομένων της παράνομης εισβολής στην Κύπρο ως ΤΔΒΚ από τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας,

8. Η επιτάχυνση των έργων της γεωστρατηγικής παράκαμψης του Βοσπόρου με την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης Μπουργκάζ σε σχέση με το λιμάνι της,

9. Άμεση αντικατάσταση οπλικών συστημάτων πρώην Σοβιετικής Ένωσης,

10. Η χρησιμοποίηση νέων οπλικών συστημάτων που θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας μας.

Μπορεί η ΕΕ να ετοιμάζει την δική της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ στα θέματα ασφάλειας και σωστά, αλλά η χώρα μας παράλληλα θα πρέπει να έχει ως στρατηγική πυξίδα την επαύξηση της δική της εθνικής ισχύος και ασφάλειας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α. , MA στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο