Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΗ απάντηση του ΕΚΑΒ για το θάνατο της τουρίστριας στη Θάσο

Η απάντηση του ΕΚΑΒ για το θάνατο της τουρίστριας στη Θάσο

Διευκρινήσεις σχετικά με δημοσιεύματα «αναφορικά με το περιστατικό θανάτου αλλοδαπής τουρίστριας σε παραλία της Θάσου και των αναφορών περί πενηντάλεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου» δίνει το ΕΚΑΒ με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ σημειώνει τα εξής:

«Βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων.

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ) σε τριάντα δύο (32) λεπτά. Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε το θάνατο της άτυχης τουρίστριας.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Νέο κατάστημα εστίασης με γεύσεις από την Τουρκία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κατάστημα όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το καφέ–μπαρ PENNAN, ένα νέο...

Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης: Ενημέρωση και παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στον Σύλλογο Γυναικών Νίψας

Εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο τη γνώση και την πρόληψη πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης...

Θλίψη στον ιατρικό κόσμο του Έβρου για τον θάνατο της Περσεφόνης Αποστολοπούλου-Ψαθά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής με τρεις τραυματίες

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025 και περί ώρα 21:20, σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο στο 7,1...

Παρόμοια