fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H μεγαλύτερη εταιρεία γενετικής παγκοσμίως έκανε αφιέρωμα στην ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

- Χορηγούμενη-

Η Alta Genetics, η μεγαλύτερη εταιρεία γενετικής παγκοσμίως, επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες την φάρμα της “ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ”, η οποία βρίσκεται στην Μέστη Έβρου, με σκοπό να παρουσιάσει την φάρμα της σε όλους τους κτηνοτρόφους και συνεργάτες της.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην φιλοσοφία της φάρμας μας “Respect the cows” που γίνεται πράξη με συνθήκες ευζωίας, διατροφή χωρίς σόγια, και προληπτικά πρωτόκολλα υγείας που τελικά επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις ποιοτικού γάλακτος, την πρώτη υλη για τα προιόντα.

Η φάρμα της “ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ” βρίσκεται στη βορειοανατολική Ελλάδα, είναι οικογενειακή επιχείρηση και λειτουργεί με herd manager τον Παύλο Παπαζηλάκη, γεωπόνο, και farm manager τον Παναγιώτη Παπαζηλάκη, μηχανολόγο μηχανικό.

Συνεργάζεται εδώ και επτά χρόνια με την ALTA GENETICS για την γενετική του κοπαδιού, και με τον Ran Solomon, διατροφολόγο από Ισραήλ για την σύνθεση των σιτηρεσίων. Κατά την περίοδο αυτή, η Campus έχει αυξήσει το παραγωγικό της κοπάδι από 120 σε 900 αγελάδες, διπλασιάζοντας ταυτόχρονα την απόδοση γάλακτος ανά ζώο, και τους αναπαραγωγικούς της δείκτες!

Η ποιότητα του γάλακτος έχει υψηλή προτεραιότητα, αφού όλο το παραγόμενο γάλα, επεξεργάζεται στο δικό τους εργοστάσιο την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, όπου εκεί παράγουν “Authentic Greek Yogurt”, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα, από Ελληνικό γάλα. Ο αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα (που είναι δείκτης υγείας του μαστού) είναι σταθερά κάτω από 165.000 ανά ml, αρκετά κάτω από το όριο της ΕΕ και τον ελληνικό μέσο όρο.

Η εντυπωσιακή απόδοση γάλακτος του κοπαδιού, προέρχεται από αγελάδες που δεν διατρέφονται με σόγια, πράγμα που διαφοροποιεί το Greek yogurt που παράγει η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ.

Στην Campus, λειτουργεί ένα cluster 14 νέων κτηνοτρόφων (σύγχρονη μορφή συνεργατισμού) στους οποίους ανήκει το 20% των ζώων της φάρμας, και τα οποία απολαμβάνουν την ίδια διαχείριση και πρωτόκολλά με τα ζώα της Campus.

Ένα εντατικό πρόγραμμα διαχείρισης και διατροφής των μοσχαριών και των μοσχίδων στη συνέχεια, έχει ως αποτέλεσμα οι μοσχίδες να γεννάν πρώτη φορά σε ηλικία 23,5 μηνών, πολύ καλύτερα από τον ελληνικό μέσο όρο.

Στην Campus, σέβονται τις αγελάδες τους, και για αυτό έχουν αποφασίσει να κάνουν ότι καλύτερο για αυτές ώστε να διαβιούν σε συνθήκες ευζωίας. Μεγάλο μέρος της παραγωγικής και αναπαραγωγικής επιτυχίας που έχει το κοπάδι οφείλεται στα άνετα κτήρια που ζούνε οι αγελάδες. Τα κτήρια των αγελάδων είναι compost barn και στοχεύουν στο να παρέχουν μέγιστη άνεση για αυτές.

Με λίγα  λόγια αυτή είναι η “ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ” και είναι από τον τόπο μας!

Συγχαρητήρια για την παγκόσμια αναγνώριση, το αξίζετε!

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο