Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητικαΓιάννης Ζαμπούκης: "Σε πείσμα πολλών, το κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει"

Γιάννης Ζαμπούκης: “Σε πείσμα πολλών, το κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει”

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 04.07.2023 στο γραφείο δημάρχου η νέα σύμβαση για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστήριου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6.275.213,50€, από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., Στέφανο Λιάπη.

Σύμφωνα με τη μελέτη το νέο κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί νότια του κλειστού κολυμβητηρίου έτσι ώστε τα δύο κτίρια να δημιουργούν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Είναι χωρητικότητας 1042 ατόμων (όλες οι θέσεις σε σταθερές κερκίδες) εκ των οποίων οι 10 θέσεις προβλέπονται για ΑΜΕΑ.

Κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού, ογκοπλαστικού παραλληλογράμμου, που τοποθετείται πάνω στον άξονα Ανατολής-Δύσης και παράλληλα με το νέο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, εξυπηρετώντας λειτουργικούς στόχους, όπως η αρτιότερη και ομαλότερη λειτουργία του κτιρίου μέσω της ανεξαρτητοποίησης των κινήσεων κοινού και αθλητών και η δυνατότητα στην κοινωνική ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες να χρησιμοποιούν το γυμναστήριο χωρίς προβλήματα. Για τον λόγο αυτό οι θέσεις ΑΜΕΑ όπως και όλοι οι χώροι που εξυπηρετούν την κοινωνική αυτή ομάδα είναι συνεπίπεδοι.

Το έργο που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα των 36 μηνών.

Με το πέρας της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε σχετικά: Σε πείσμα πολλών να μη γίνει το νέο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, έχουμε τη συνέχιση και υλοποίηση της επιθυμίας να αποκτήσουμε νέο κλειστό γυμναστήριο για όλα τα αθλήματα σάλας. Όπως γνωρίζετε ματαιώθηκε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο όμως δημοπρατήθηκε από την αρχή και τώρα έχουμε νέο ανάδοχο. Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης καθώς αποκτά νέα στέγη μετά από 50 ολόκληρα χρόνια. Το οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος ανέφερε: Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης. Θεωρώ ότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο τόσο για τους φιλάθλους όσο και για ολόκληρη την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ένα έργο επένδυση στον αθλητισμό, τον τουρισμό, κυρίως όμως ένα έργο επένδυση στη νέα γενιά της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ορεστιάδα: Αυτοκτόνησε 21χρονος

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 21 ετών, έβαλε τέρμα στη ζωή του σήμερα στην Ορεστιάδα....

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο 16χρονοι, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στην Ξάνθη από το...

ΣΟΚ στην Ξάνθη: Άνδρας έπεσε στο κενό από τρίτο όροφο οικοδομής στη Στοά Νούση

Στο κενό βρέθηκε άνδρας το πρωί της Δευτέρας (07/07) στην Ξάνθη, στη Στοά του...

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται στην Αλεξανδρούπολη

Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από την άφιξη στην Ανατολική Μεσόγειο τεράστιων αεροπορικών και...

Παρόμοια