Ανακοίνωση σχετικά με τη διαιτησία στον πρόσφατο αγώνα στη Φλώρινα εξέδωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης (ΓΕΑ), λίγα 24ωρα μετά την αναμέτρηση, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη αδικία» σε βάρος της ομάδας.
Η διοίκηση της ΓΕΑ επανέρχεται στο θέμα, με αφορμή – όπως αναφέρει – και πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδος (ΟΔΒΕ), η οποία απάντησε στις «ευχαριστίες» της ομάδας προς τους διαιτητές της Αλεξανδρούπολης, θέτοντας ζήτημα μετακινήσεων διαιτητών προκειμένου να αποφεύγονται «σκιές» ή πιέσεις λόγω εντοπιότητας.
Στην ανακοίνωσή της, η ΓΕΑ υποστηρίζει ότι στηρίζει διαχρονικά τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας, θέτοντας ωστόσο το ερώτημα αν οι μετακινήσεις διαιτητών, όπως εφαρμόζονται σήμερα, διασφαλίζουν πράγματι την αποφυγή πιέσεων.
Η ομάδα αναφέρεται συγκεκριμένα στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στη Φλώρινα, με διαιτητές από τον Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης, κ.κ. Μαυρίδη και Σταυρίδη. Σύμφωνα με τη ΓΕΑ, σε κρίσιμο σημείο του δεύτερου σετ, με το σκορ στο 16-18, επίθεση αντιπάλου παίκτη που – όπως υποστηρίζει – κατέληξε εμφανώς άουτ, καταλογίστηκε ως «μπλοκ άουτ» εις βάρος της ομάδας της Αλεξανδρούπολης.
Όπως αναφέρεται, αντί το σκορ να γίνει 16-19, ακολούθησαν διαμαρτυρίες της ομάδας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή τεσσάρων κόκκινων καρτών σε βάρος της ΓΕΑ μέσα σε 39 δευτερόλεπτα, με συνέπεια την απώλεια αντίστοιχων πόντων. Η ένταση που δημιουργήθηκε οδήγησε τελικά και στην αποβολή του αθλητή της ομάδας, Θωμά Δημητριάδη, από τη συνέχεια της αναμέτρησης.
Παράλληλα, η διοίκηση της ΓΕΑ επισημαίνει ότι στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρχαν ορισμένες ιδιαιτερότητες, αναφέροντας ότι οι διαιτητές προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρχε κομισάριος, ενώ η αντίπαλη ομάδα της Φλώρινας – όπως σημειώνει – διαθέτει προπονητή και αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που άμεσος ανταγωνιστής της ΓΕΑ για την παραμονή είναι επίσης ομάδα της ίδιας πόλης.
Με βάση τα παραπάνω, η ΓΕΑ θέτει δημόσια ερώτημα προς την ΟΔΒΕ αν αυτός ο τρόπος εφαρμογής των μετακινήσεων διαιτητών διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και αποτρέπει «σκιές».
Η διοίκηση της ομάδας τονίζει ότι δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση, αλλά ίσους όρους, διαφάνεια και συνθήκες που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός γηπέδου με σεβασμό στους θεσμούς.
Στην ανακοίνωση επισυνάπτεται και βίντεο της επίμαχης φάσης, το οποίο – σύμφωνα με τη ΓΕΑ – δείχνει την επίθεση αντιπάλου παίκτη να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου χωρίς επαφή με παίκτη της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. Το σχετικό υλικό έχει αναρτηθεί στη σελίδα της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



















