-Χορηγούμενη-
-Χορηγούμενη-
Αρχική Ειδήσεις video Γ. Ζαμπούκης: «Η επεξεργασία λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται για όλους»...

Γ. Ζαμπούκης: «Η επεξεργασία λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται για όλους» (βίντεο)

Για το έργο επεξεργασίας των λυμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης που υπογράφηκε χθες στο δημαρχείο της πόλης έκανε λόγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, καθώς και ο ανάδοχος μηχανικός, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες.

Ο Ιωάννης Ζαμπούκης

«Υπογράψαμε την προμήθεια, την εγκατάσταση και την απόδοση σε θέση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και συστημάτων παρακολούθησης του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. Φανταστείτε ότι ξεκίνησε ως ένα έργο οραματικό για την τότε δημοτική αρχή στα τέλη της δεκαετίας του 80’ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τότε αστικού ιστού των (τότε) 61 χιλιάδων κατοίκων» δήλωσε ο κ. Ζαμπούκης, προσθέτοντας ότι το έργο αναβαθμίστηκε το 2009 για 75.5 χιλιάδες κατοίκους. 

«Πλέον ήρθε η ώρα να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί για κατοίκους είτε μόνιμους είτε επισκέπτες» επεσήμανε. 

-Χορηγούμενη-

Με τη σειρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό για την Αλεξανδρούπολη. «Αφορά στην αναβάθμιση του συνόλου περίπου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού της Αλεξανδρούπολης και την αναβάθμιση των αυτοματισμών – Θα γίνει παρέμβαση και στο κομμάτι της επεξεργασίας της λυματολάσπης» εξήγησε ο ίδιος.

O Παναγιώτης Παρασκευόπουλος

  «Η αναβάθμιση αυτή είναι, στο πλαίσιο επεξεργασίας λυμάτων, βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο τεχνογνωσίας και τεχνολογίας παγκοσμίως» κατέληξε.