-Χορηγούμενη-
-Χορηγούμενη-
Αρχική Ειδήσεις video Γ. Ζαμπούκης: «Δόθηκε στην κυκλοφορία αυτοκινήτων η οδός Κύπρου – απομακρύνθηκε το...

Γ. Ζαμπούκης: «Δόθηκε στην κυκλοφορία αυτοκινήτων η οδός Κύπρου – απομακρύνθηκε το κόκκινο γλυπτό από την πλατεία φάρου» (βίντεο)

Για τη μετακίνηση του κόκκινου γλυπτού “ANATASIS DELTA” από την προηγούμενη θέση της στην πλατεία του φάρου καθώς και το «άνοιγμα» του πρώην πεζοδρόμου της οδού Κύπρου έκανε λόγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης. 

Ο Γιάννης Ζαμπούκης

Ειδικότερα, το κόκκινο γλυπτό απομακρύνθηκε σήμερα το πρωί από την πλατεία του φάρου, με τον «τελικό του προορισμό» να είναι το πάρκο της Αργούς. Αναφορικά με τον πρώην πεζόδρομο της Κύπρου, αυτός δόθηκε στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων από χθες αργά το βράδυ.

 

-Χορηγούμενη-

Το δελτίο τύπου του δήμου αναφέρει:

Συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης απομάκρυναν σήμερα το πρωί το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου “ANATASIS DELTA” από την πλατεία του Φάρου δίπλα στο ηρώο της Δόμνας Βισβίζη, όπου είχε αρχικώς τοποθετηθεί.

Το γλυπτό θα συντηρηθεί και θα τοποθετηθεί σε νέο διαμορφωμένο χώρο επί της συμβολής Λεωφόρου Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, στο παρτέρι του νέου πάρκου δυτικά του καταστήματος «ΑΡΓΩ». Η νέα θέση που επιλέχτηκε, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του καλλιτέχνη, αναδεικνύει το έργο του και αναβαθμίζει τη νέα διαμορφωμένη παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης.

«Σε συνέχεια και συνέπεια των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, ξεκινάμε σιγά σιγά την υλοποίηση αυτών των υποσχέσεων» δήλωσε ο κ. Ζαμπούκης.

«Το πρώτο βήμα έγινε χθες, λίγο μετά τις 00:00, στο ξημέρωμα της Παρασκευής, επεστράφη στην κυκλοφορία ο (πρώην πλέον) πεζόδρομος της οδού Κύπρου και… μετακινήθηκε το κόκκινο γλυπτό, το οποίο πήγε αρχικά στα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών όπου θα καθαριστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του δημιουργού του κ. Γεωργίου, και εν συνεχεία θα τοποθετηθεί στο νεοπαραδοθέντα χώρο που βρίσκεται πλησίον του Πάρκου της Αργούς» πρόσθεσε στη συνέχεια.