Γ. Αλαβάντας: «Η Αλεξανδρούπολη καλύπτεται από ένα πέπλο μιζέριας» (video)

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ και εστίασης στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κακός καιρός που μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει, αν και μπαίνουμε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει επιφέρει μεγάλη ζημία, κυρίως στα καφέ και μπαρ στις παραλίες, γνωστά και ως beach bars.

Πέραν αυτού όμως, οι καταστηματάρχες καφέ και εστίασης έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο πρόβλημα, αυτό των κατ εξακολούθηση καταγγελιών, κυρίως για ηχορύπανση, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων, κάτι που, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, είναι καταστροφή για τα καταστήματα.

Είναι θέμα νοοτροπίας, λέει ο Γιώργος Αλαβάντας, πρόεδρος του Σωματείου Καφέ και Εστίασης Αλεξανδρούπολης, καθώς όπως δηλώνει, κάποιοι δεν επιτρέπουν στους επαγγελματίες να αναπτύξουν τη δράση τους, σε έναν κλάδο, αυτόν της εστίασης, ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος λειτουργεί ακόμα, στον καιρό της κρίσης.

«Έχουμε επισκεψιμότητα από τις γείτονες χώρες, γιατί έρχονται για τις ταβέρνες μας, για τα καφέ μας, για τη διασκέδαση. Αλλά δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη καλύπτεται από ένα τεράστιο πέπλο μιζέριας, με σφραγίδα δημοσιοϋπαλληλική. Η νοοτροπία αυτή δε θα μας αφήσει να δουλέψουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.