Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΦυγάδευση του Πρωθυπουργού από την Αλεξανδρούπολη – Αγροτικοί Σύλλογοι Βορείου Έβρου: «Σήμερα...

Φυγάδευση του Πρωθυπουργού από την Αλεξανδρούπολη – Αγροτικοί Σύλλογοι Βορείου Έβρου: «Σήμερα ήταν μόνο η αρχή»

Στην Αλεξανδρούπολη, η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων του Βορείου Έβρου ανέδειξε τη δυναμική και τη μαζικότητα των διεκδικήσεών τους, προκαλώντας ακόμη και την αναγκαστική φυγάδευση του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του από τον αερολιμένα μέσω χωματόδρομου.

Στην ανακοίνωση τους, οι Αγροτικοί Σύλλογοι επισημαίνουν ότι τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα είναι πολλά και κρίσιμα, περιλαμβάνοντας την ευλογιά, τις καθυστερημένες πληρωμές και αποζημιώσεις, τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις διακρατικές συμφωνίες για τα νερά του Άρδα, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις ελλιπείς υποδομές. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μέτρα καταστολής και διαφυγές, αλλά απαιτούν πολιτική βούληση, σχέδιο και σεβασμό στους ανθρώπους της γης».

Η σημερινή κινητοποίηση χαρακτηρίζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους ως «κραυγή αγωνίας» των ανθρώπων της παραγωγής, που στηρίζουν την ύπαιθρο και την τοπική οικονομία, και προειδοποιούν ότι «σήμερα ήταν μόνο η αρχή». Προειδοποιούν δε ότι, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να αγνοεί τα αιτήματά τους, οι δράσεις θα ενταθούν σε όλη τη χώρα, με μπλόκα παντού, χωρίς κανένα δρόμο διαφυγής.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι ζητούν άμεσες λύσεις, δίκαιες αποζημιώσεις, στήριξη στον πρωτογενή τομέα και σεβασμό στους αγρότες και κτηνοτρόφους που κρατούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή νεαρή φοιτήτρια – Στο πένθος η οικογένειά της

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η είδηση του θανάτου μιας νεαρής φοιτήτριας, η οποία...

Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» από τη ζωή στα 66 του ο Δημήτρης (Τάκης) Πικούλας – Γνωστός επιχειρηματίας και παλιός αθλητής

Στην Αλεξανδρούπολη έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, μετά από σύντομη περιπέτεια...

Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο χειρουργός οδοντίατρος Δημήτρης Αντωνιάδης

Θλίψη σκόρπισε στην Αλεξανδρούπολη η είδηση του θανάτου του χειρουργού οδοντιάτρου Δημήτρη Αντωνιάδη, ο...

Αλεξανδρούπολη: Αγρότες προσπάθησαν να «μπλοκάρουν» τον πρωθυπουργό – Αναχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτός

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, όπου αγρότες είχαν...

Παρόμοια