ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΦωτιά: Χαμηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου σε όλη τη...

Φωτιά: Χαμηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου σε όλη τη χώρα

Χαμηλός προβλέπεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 1 (χαμηλή), γεγονός που σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν ιδιαίτερα την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.

Ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς εκδίδεται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου, και αποτελεί βασικό εργαλείο για τον σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Παρά τον χαμηλό δείκτη επικινδυνότητας, οι αρμόδιες αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες ότι απαιτείται προσοχή στην ύπαιθρο και στις δασικές περιοχές. Συνιστάται η αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια, όπως η χρήση ψησταριών κοντά σε δάση, οι θερμές εργασίες και η καύση ξερών χόρτων ή υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας στο 199 ή τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, δίνοντας σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και τις συνθήκες της φωτιάς.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ 2», που αφορά τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια