Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
14.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομιαΦορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η τελευταία προθεσμία για την υποβολή τους

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η τελευταία προθεσμία για την υποβολή τους

Έως σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε την Παρασκευή.

Τη νέα παράταση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου οι περίπου 200.000- 250.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δήλωση να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Μέχρι την Τετάρτη, είχαν υποβληθεί 6.150.171 φορολογικές δηλώσεις.

Υπολείπονται περίπου 207.000 δηλώσεις για να προσεγγίσουμε τον αριθμό των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

Αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Σημειώνεται πως όσοι κάνουν χρήση της παράτασης αυτής καθώς και εκείνοι που υπέβαλαν τη δήλωση τον Αύγουστο, και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν στις 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε, μιλώντας στο STAR, παράταση έως τον Απρίλιο 2021 για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν από την πανδημία.

Μετά θα υλοποιηθεί η νέα ρύθμιση των 12 (άτοκων) ή 24 (με επιτόκιο 2,5%) δόσεων.

Σύμφωνα, τέλος, με τον υπουργό Οικονομικών, επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας (σήμερα 34 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ πριν την πανδημία) για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Έλεγχοι από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Συνεχίζονται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης οι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία, με...

Με άρωμα Θράκης τα Blind Auditions του The Voice – Πέρασαν στην επόμενη φάση δύο νεαρές συμμετέχουσες από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Με έντονο θρακιώτικο «άρωμα» κύλησε το αποψινό επεισόδιο των Blind Auditions της δημοφιλούς μουσικής...

Σταμάτης Γονίδης live στην Αλεξανδρούπολη – Μία βραδιά που θα γράψει ιστορία στη «Νεράιδα»

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για μια μοναδική εμφάνιση στη...

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο 14χρονου στην Ξάνθη

Συνελήφθη ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για έκθεση Την 12-10-2025 το...

Παρόμοια