Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
5.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικηση«Φάμπρικα» εταιρειών που εκβιάζει έμμεσα δήμους καταγγέλλει ο δήμαρχος Ορεστιάδας

«Φάμπρικα» εταιρειών που εκβιάζει έμμεσα δήμους καταγγέλλει ο δήμαρχος Ορεστιάδας

Μία «φάμπρικα» εταιρειών, που «συχνά μέσα από τον μανδύα φιλοπεριβαλλοντικών οργανώσεων εκβιάζει έμμεσα δήμους να αγοράσουν φίλτρα νερού ή φίλτρα αέρα», κατήγγειλε εχθές (04/04), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μαντίδη, ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που αφορούσαν έκθεση συγκεκριμένης ελβετικής εταιρείας τεχνολογίας ποιότητας αέρα, σύμφωνα με την οποία δύο πόλεις του Έβρου (Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη) έχουν υψηλή συγκέντρωση σωματιδίων άνθρακα στην ατμόσφαιρά τους.

«Το θέμα μας απασχόλησε στην ΚΕΔΕ, αφού αποκαλύφθηκε, με γεγονότα και στοιχεία, ότι σε 14 περιπτώσεις, που κυρίως αφορούσαν το νερό, αποδείχθηκε πως…εντελώς συμπτωματικά, λίγες ημέρες μετά την άρνηση κάποιων δήμων να συνεργαστούν με εταιρείες που πουλούν φίλτρα, γίνονταν μετρήσεις-χωρίς καμία ελεγκτική αρμοδιότητα-είτε στην παραλία του δήμου είτε στην ύδρευσή του, και τα νερά έβγαιναν προβληματικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης.

«Για να τα λέμε έξω απ’ τα δόντια, είναι μία “φάμπρικα” έμμεσου, και τελικά άμεσα εκβιασμού, ότι “αν δεν πάρετε από τα δικά μας τα φιλτράκια, θα σας βγάλουμε στα μανταλάκια..», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Ο ίδιος αναρωτήθηκε «πώς γίνεται στις μετρήσεις αέρα που έκανε η συγκεκριμένη ελβετική εταιρεία, να βγαίνει ότι η Αθήνα έχει την καλύτερη ατμόσφαιρα και περιοχές που βρίσκονται μεσοπέλαγα να έχουν τη χειρότερη;».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Πρόταση για διάσωση και νέα χρήση της «Βίλας Πατσούκα»

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα Η Γνώμη το οποίο αφορά...

Αλεξανδρούπολη: Από καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας πέθανε το 3χρονο παιδί

Σοκ και έντονο προβληματισμό προκαλούν τα πρώτα ευρήματα από τη νεκροψία – νεκροτομή για...

Αλεξανδρούπολη: Νεκρό τρίχρονο παιδί στο νοσοκομείο – Εξετάζεται σοβαρός υποσιτισμός

Σοκ και βαθιά θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η υπόθεση θανάτου ενός...

Τουρκικές παρεμβάσεις στον Έβρο και η αντιαρματική τάφρος: Ερωτήματα για την ασφάλεια

Σοβαρά ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια εγείρουν οι συνεχιζόμενες τουρκικές παρεμβάσεις στον ποταμό Έβρο,...

Παρόμοια