Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
3.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομιαΕυλογιά στα αιγοπρόβατα: Ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους

Ευλογιά στα αιγοπρόβατα: Ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους

Η έναρξη καταβολής των αποζημιώσεων για τα ζώα που χάθηκαν από την πανώλη και μετέπειτα από την ευλογιά των αιγοπροβάτων είναι πλέον στα χέρια της κάθε περιφέρειας, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει τις πληρωμές μόλις λάβει τους καταλόγους με τους πληγέντες κτηνοτρόφους και τα ζώα που έχασε ο καθένας.

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΑΑΤ που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα χρήματα υπάρχουν και η σχετική ΚΥΑ που αποζημιώνει με 250 ευρώ τα καθαρόαιμα και 220 ευρώ τα ημίαιμα έχει ήδη δημοσιευθεί. Τα αντίστοιχα ποσά προηγουμένως ήταν για τα καθαρόαιμα 86 ευρώ, ενώ μετά τον Daniel το ποσό της αποζημίωσης ανά ζώο αυξήθηκε στα 150 ευρώ.

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι επικοινωνία της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με την ΕΕ για να εξασφαλισθεί περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.

Στην ουσία πρόκειται για επέκταση του Μέτρου 5.2 που εφαρμόζεται στη Θεσσαλία μετά τον Daniel και προβλέπει δωρεάν αντικατάσταση των ζώων που χάθηκαν, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών, οριζόντια, για όλους τους κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών η Αναστασία Νιανιακούδη

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η είδηση του θανάτου της...

Ακρίτας: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία (Μαίρη) Σαράντη, σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας

Την απώλεια της Μαρίας (Μαίρης) Σαράντη, συζύγου του ιδρυτή της Ακρίτας Α.Ε., Αθανασίου Σαράντη,...

Ενισχύσεις de minimis ύψους 2,1 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς μηδικής στον Έβρο και βιομηχανικής τομάτας στην Ημαθία

Τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), συνολικού ύψους 2.104.755 ευρώ, για τη...

Τρίτη θέση για τον Αλεξανδρουπολίτη Παναγιώτη Μπαδάνη στο 7ο Hercules Classic Grand Prix 2025

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο Αλεξανδρουπολίτης αθλητής Παναγιώτης Μπαδάνης στο 7ο Hercules Classic Grand Prix...

Παρόμοια