Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 2026
7.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΈβρος: Συνελήφθησαν 2 διακινητές με συνολικά 11 μη νόμιμους μετανάστες

Έβρος: Συνελήφθησαν 2 διακινητές με συνολικά 11 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (30-1-2025), σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δυο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά -7- μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι ο δεύτερος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο τέσσερις -4- μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού. 

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Κλειστά Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Άνθειας την Παρασκευή 30/01 λόγω καιρικών φαινομένων

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναστέλλεται η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου...

Κρίσιμη επέμβαση στον Απαλό: «Έσπασαν» τη σιδηροδρομική γραμμή για να σωθεί ο οικισμός

Σε μια δραστική κίνηση προχώρησε πριν από λίγο η Πολιτική Προστασία στην περιοχή του...

«Δεν της άξιζε αυτό το τέλος» – Ξέσπασαν φίλοι της Μαρίας Αγγελακούδη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ένα αποτρόπαιο διπλό έγκλημα που είχε απασχολήσει για μήνες τις Αρχές εξιχνιάστηκε στη Μενεμένη...

Προκλητική επίσκεψη ακροδεξιού Τούρκου πολιτικού στην Ξάνθη: Η «τουρκική μειονότητα» θα έχει πάντα τη στήριξή μας

Στην Ελλάδα ταξίδεψε ο Τούρκος πολιτικός, Ουμίτ Οζντάγ. Ο αρχηγός του Κόμματος Νίκης (Zafer Partisi),...

Παρόμοια