ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θEUFEAST: Συνάντηση στην Κομοτηνή για την ενίσχυση των πολιτιστικών φεστιβάλ στην ΑΜΘ

EUFEAST: Συνάντηση στην Κομοτηνή για την ενίσχυση των πολιτιστικών φεστιβάλ στην ΑΜΘ

Η εναρκτήρια συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου EUFEAST – «Εορταστικά Μονοπάτια για ένα Βιώσιμο Αύριο», του προγράμματος INTERREG Europe, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 στην Κομοτηνή, στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν θεσμικοί φορείς της περιοχής, αντιδήμαρχοι πολιτισμού και τουρισμού, καθώς και στελέχη αναπτυξιακών εταιρειών και πολιτιστικών οργανισμών. Χαιρετισμό απηύθυνε η Φανή Μπαχαρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ διαδικτυακά χαιρέτισε ο Παναγιώτης Αρχοντής, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τη συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Φελίνα Καζάκου, τη συντονίστρια του έργου Ανθή Παναγιώτου, τον συνεργάτη έργου Ορέστη Χατζόπουλο και την project manager Άρτεμις Τσολάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε διάλογος σχετικά με τις τοπικές φεστιβαλικές διοργανώσεις και τις δυνατότητες ενίσχυσής τους, με έμφαση στη χρηματοδότηση και στην ανάγκη υποστήριξής τους μέσω στοχευμένων πολιτικών και εργαλείων της Περιφέρειας.

Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των υφιστάμενων φεστιβάλ, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της εξωστρέφειάς τους. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης ζητήματα βιωσιμότητας, καθώς και η διαμόρφωση κριτηρίων που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την αναζήτηση χρηματοδότησης από διαφορετικές πηγές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών φορέων, τοπικών αρχών και επαγγελματιών του τουρισμού, ώστε τα φεστιβάλ να ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, μέσα από θεματικές πολιτιστικές διαδρομές και τη σύνδεσή τους με τοπικά προϊόντα και παραδόσεις.

Το έργο EUFEAST στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ ευρωπαϊκών περιφερειών, προκειμένου τα πολιτιστικά φεστιβάλ να λειτουργήσουν ως μοχλός οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

- Advertisement -

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν τον πολιτισμό, ενισχύουν την τοπική δημιουργία και συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής ως βιώσιμου και δυναμικού προορισμού.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια