30.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Ετοιμότητα στην ΠΕ Έβρου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών (ακούστε)

- Χορηγούμενη-

Συνεδρίασαν σήμερα το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου 2019 τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς αυτή η συνεδρίαση είναι πολύ σημαντική και γίνεται κάθε χρόνο για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

” Η περίοδος αυτή κρίνεται ότι είναι η πιο γόνιμη προκειμένου να γίνει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους του ΣΟΟΠ και ειδικότερα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι η αρμόδια για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών προκειμένου μέσα από έναν απολογισμό της περσινής αντιπυρικής περιόδου, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ληφθούν πρωτοβουλίες για να υπάρχει γνώση του τι έγινε πέρυσι, ποιά κενά εντοπίστηκαν και πως αυτά θα αντιμετωπιστούν σε μια λογική που έχει σχέση με την πρόληψη” επεσήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων, που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση και πρόληψη των πυρκαγιών, καθώς και στους ενεργούς πολίτες που φροντίζουν για την άμεση ενημέρωση ύποπτου καπνού.

“Ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν ενεργοί πολίτες, συμμετοχή της πολιτικής προστασίας. Είμαστε λοιπόν όλοι μας κάθε καλοκαίρι πολιτική προστασία μαζί με τις υπηρεσίες, μαζί με την πυροσβεστική προκειμένου να έχουμε μια αντιπυρική περίοδο ασφαλή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα” σημείωσε.

Σε ερώτησή μας, αν και φέτος θα υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις στην έλευση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στον αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπως είχαμε πέρυσι, μας είπε:

“Όπως γνωρίζεται το ελικόπτερο είναι αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι φέτος δεν θα έχουμε κάτι ανάλογο. Δηλαδή μέσα στον Ιούνιο να έχει έρθει το πυροσβεστική ελικόπτερο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”. Παράλληλα με επιστολές μας ζητήσαμε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ενεργοποιηθεί ένας χώρος καυσίμων προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάποια εστία φωτιάς και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να κατευθύνονται στην Θεσσαλονίκη για καύσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς” τόνισε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αλέξιος Αναστασίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Ιωάννης Παπαϊώάννου, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του στρατού, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, του Ερυθρού Σταυρού, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, των εθελοντικών οργανώσεων, και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στο Στρατό Ξηράς – Ποιους αφορά

Στρατός Ξηράς (www.army.gr): Προκήρυξη Διαγωνισμού Κατάταξης Μονίμων Αξιωματικών Διερμηνέων προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την πλήρωση: δύο (2) θέσεων Μονίμων Αξιωματικών στη...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ