Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΈτοιμες να δώσουν τα χέρια Άγκυρα και Μόσχα για τον πυρηνικό σταθμό...

Έτοιμες να δώσουν τα χέρια Άγκυρα και Μόσχα για τον πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

Η ρωσική εταιρεία Rosatom, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακουγιού της Τουρκίας και στην οποία ανήκει στην παρούσα φάση το 100% της εταιρείας Akkuyu Nuclear, προτίθεται να πουλήσει το 49% του πυρηνικού σταθμού εντός του 2017 σε μια κοινοπραξία τουρκικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα χθες η εταιρεία Akkuyu Nuclear και η κοινοπραξία, που απαρτίζεται από τις τουρκικές εταιρείες Cengiz, Kolin και Kalyon, υπέγραψαν σχετική συμφωνία για τους βασικούς όρους αγοράς από τους τούρκους επενδυτές του 49% του σταθμού Akkuyu Nuclear Power PLant (NPP), όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Rosatom δεν προτίθεται να αποκαλύψει το πόσο που αντιστοιχεί στην πώληση του 49% πριν υπογραφεί η οριστική επενδυτική συμφωνία, έως τα τέλη του 2017. Η πρόθεση αυτή της ρωσικής εταιρείας αναφέρεται και στα σχετικά με την επικείμενη προς υπογραφή συμφωνία έγγραφα και την επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Rosatom Κιρίλ Καμάροφ.

Όπως είπε ο κ. Καμάροφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «όσον αφορά το κλείσιμο της συμφωνίας με βάση το χρονοδιάγραμμα, μετά την υπογραφή χθες του term sheet (προκαταρκτική συμφωνία για τους όρους της επικείμενης συμφωνίας πώλησης του 49% του πυρηνικού σταθμού) θα απευθυνθούμε επισήμως στην τουρκική κυβέρνηση, ζητώντας να δώσει την συγκατάθεση της για τους συγκεκριμένους επενδυτές και την έγκριση της για τη συμφωνία αυτή. Μόλις πάρουμε την έγκριση της, θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε επί του νομικού πλαισίου. Στην ουσία, δουλεύοντας εντατικά θέτουμε ως στόχο μαζί με τους εταίρους μας να ολοκληρώσουμε την συμφωνία έως το τέλος του τρέχοντος έτους».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Κασαπίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και...

Δράμα: Σύλληψη ημεδαπού ανηλίκου για κατοχή ναρκωτικών και ενός μαχαιριού

Συνελήφθη την 16-9-2025 το βράδυ στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής...

Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης

Στην ηλικία των 77 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης, ιδιαίτερα αγαπητός...

Ανοίγει αύριο σε διαμορφωμένο χώρο η εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των...

Παρόμοια