fbpx
18 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ερώτηση Ν. Γκαρά στη Βουλή των Ελλήνων για το κλείσιμο υποκαταστημάτων και τις απολύσεις προσωπικού στα ΕΛΤΑ στον Έβρο

- Χορηγούμενη-

Ερώτηση για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στα Δίκαια, στους Μεταξάδες αλλά και το επικείμενο στον Κυπρίνο, που συνδυάζονται και με απολύσεις και απομάκρυνση προσωπικού, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Γκαρά.

Η Βουλευτής στην ερώτησή της τονίζει ότι τα νέα λουκέτα στα ΕΛΤΑ έρχονται αμέσως μετά και από τα επικείμενα κλεισίματα και άλλων βασικών υπηρεσιών στο Νομό, όπως τραπεζών στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο, κατάσταση η οποία έχει λάβει τη μορφή πανδημίας στον Έβρο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Η κα Γκαρά επισημαίνει ότι οι παραπάνω πρόσφατες εξελίξεις έχουν εξοργίσει τους κατοίκους του Έβρου οι οποίοι βιώνουν για μία ακόμη φορά, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την απαξίωση.

- Χορηγούμενη-

Τέλος η κα Γκαρά ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό τι θα γίνει με τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ που έκλεισαν στον Έβρο, αν θα διασφαλιστεί η αδιάλειπτη παρουσία εργαζομένων σε αυτά, αν εγγυάται ότι κανένας εργαζόμενος των ΕΛΤΑ στον Έβρο και τη Θράκη δεν πρόκειται να απολυθεί και, τέλος, να παρουσιάσει ο Υπουργός το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τη λειτουργία και αναβάθμιση των ΕΛΤΑ, ιδιαίτερα σε ότι αφορά νευραλγικές περιοχές του Ν. Έβρου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα : «Αναστολή λειτουργίας υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στον Έβρο και απολύσεις εργαζομένων»

Νέες απώλειες σε βασικές υποδομές και υπηρεσίες έρχονται να σημειωθούν στο Νομό Έβρου – αυτή τη φορά στο χώρο των ταχυδρομείων –  λίγες μόλις ημέρες από τη γνωστοποίηση των λουκέτων που ανακοινώθηκε ότι θα μπουν σε κεντρικά τραπεζικά υποκαταστήματα σε Σουφλί και Διδυμότειχο.

Πιο συγκεκριμένα έχει ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στα Δίκαια και στους Μεταξάδες. Μάλιστα ανακοινώθηκε και η μετακίνηση των υπαλλήλων στα καταστήματα Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αντίστοιχα. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στον Κυπρίνο.

Και ενώ το φαινόμενο των λουκέτων σε καταστήματα των ΕΛΤΑ φαίνεται να λαμβάνει πανελλαδικές διαστάσεις – προφανώς με την ανοχή και την πολιτική κάλυψη του αρμόδιου Υπουργού – η διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν μένει μόνο σε αυτό αλλά προχωρά και σε απολύσεις εργαζομένων και σε διακοπή των συμβάσεων, αποδεικνύοντας τον πολιτικό κυνισμό και την αναλγησία συνολικά της Κυβέρνησης.

Ήδη στον Έβρο οι συμβάσεις τεσσάρων εργαζομένων στα ΕΛΤΑ δεν ανανεώθηκαν αυτόν τον μήνα –  με επιλογή της διοίκησης κεντρικά –  ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε και ο τερματισμός των συμβάσεων των ενοικιαζόμενων συνεργατών. Αυτά τα γεγονότα επιτείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των εργαζομένων, των κατοίκων, συνολικά της τοπικής κοινωνίας.

Στον Έβρο και ιδιαίτερα στο Βόρειο και κεντρικό τμήμα του Νομού – ειδικά το τελευταίο διάστημα –  οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει να βλέπουν υποδομές και βασικές υπηρεσίες να κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Επειδή ο Έβρος αποτελεί μία ακριτική περιοχή της χώρας όπου ζουν και αρκετοί ηλικιωμένοι και θα πρέπει ο σεβασμός αυτής της παραμέτρου να αποδεικνύεται στην πράξη από το «κεντρικό κράτος»,

Επειδή οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των ΕΛΤΑ στον Έβρο , προσφέρουν αδιαμφισβήτητα σημαντικές υπηρεσίες στην καθημερινότητα των Εβριτών,

Επειδή τελευταία η πολιτική της υποβάθμισης, των λουκέτων σε υποκαταστήματα, της αποψίλωσης από βασικές υπηρεσίες, αρχίζει να παίρνει διαστάσεις «πανδημίας» στο Νομό Έβρου,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Τι προτίθεται να κάνει με τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Δίκαια, Μετάξαδες και Κυπρίνο και αν δεσμεύεται ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία σε κάθε περίπτωση, με αδιάλειπτη παρουσία εργαζομένων σε αυτά;

-Δεσμεύεται ο Υπουργός ότι κανένας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ στον Έβρο και τη Θράκη δεν πρόκειται να απολυθεί ή να ακυρωθεί η σύμβασή του;

-Ποιο είναι συνολικά το σχέδιο της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, όχι μόνο για τη διατήρηση αλλά και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στον Έβρο που αποτελούν μία νευραλγική υπηρεσία ιδιαίτερα για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νομού;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Γκαρά Αναστασία

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!