Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΕπισκευή της εξέδρας στο μικρό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Επισκευή της εξέδρας στο μικρό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι ερασιτέχνες αλιείς που έχουν βάρκες οι οποίες βρίσκονται στο «μικρό λιμάνι» θα πρέπει να τις ανασύρουν από τη θάλασσα, αφού ο Οργανισμός Λιμένα της Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει σε επισκευή της ξύλινης εξέδρας στην οποία είναι δεμένες.

Η ανάγκη επισκευής επισημάνθηκε από τους εικοσιένα ερασιτέχνες ψαράδες, αφού η εξέδρα είναι πλέον έτοιμη να διαλυθεί και οι περισσότερες καδένες της, είναι σπασμένες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι βάρκες τους.

Οι ιδιοκτήτες των βαρκών είχαν την πρόθεση να την επισκευάσουν μόνοι τους, αλλά κατόπιν συζήτησης με τη διοίκηση του ΟΛΑ, εκφράστηκε η δυνατότητα να προχωρήσει ο Οργανισμός σε ολική ανακατασκευή της εξέδρας.

Άλλωστε έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη τοποθέτησή της και η πολυκαιρία την έχει ταλαιπωρήσει προκαλώντας μεγάλες ζημιές, ειδικά όταν φυσάνε νοτιάδες που μετά την εκβάθυνση του λιμανιού, «εισβάλουν» απειλητικά ακόμα και στο χώρο του μικρού λιμανιού.

Η υπόσχεση που έλαβαν οι ερασιτέχνες ψαράδες, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσαν, είναι πως μέχρι το Μάρτιο του 2018, η εξέδρα θα βρίσκεται και πάλι στη θέση της, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξαναρίξουν στη θάλασσα τις βάρκες τους για να ξεκινήσουν την αλιευτική τους δραστηριότητα.

Όπως μας επεσήμαναν, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην δραστηριότητά τους, αφού οι περισσότεροι κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγάζουν τις βάρκες τους από τη θάλασσα και τις βάζουν ξανά το Μάρτιο.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απεγκλώβισε τον οδηγό ταξί που έπεσε στο λιμανάκι της Μάκρης

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούποληςεκφράζει δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια προς το μέλος...

Κανονική πολιτική ταυτότητα αποκτούν πλέον οι ένστολοι: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση των υπηρεσιακών δελτίων

Κανονική πολιτική ταυτότητα αποκτούν πλέον όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα...

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τη νύχτα της Πέμπτη 31/7

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα προβλέπεται την Πέμπτη (31-07-2025)...

Παρόμοια

Αφαίρεση της «Γαλάζιας Σημαίας» από την Ακτή Φανάρι Ροδόπης

Δώδεκα ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία»...