Η εορτή της Υπαπαντής στην Αλεξανδρούπολη

Το πρωί της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2018, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής , Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου.

.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βράβευση της χριστιανής γυναίκας στα πρόσωπα μίας μας ηλικιωμένης μητέρας και γιαγιάς, της κ. Βασιλικής Γαϊτανιδου – 81 ετών με 8 παιδιά , 17 εγγόνια και 3 δισέγγονα , μιας νεαρής μητέρας, της κ. Ηλιάνας Λαγού – 26 ετών με 1 παιδί και μιάς υποψήφιας μητέρας της  Ευφροσύνης Κεσκίνη – 19 ετών , Φοιτήτριας Παιδαγωγικού.

Χορηγούμενη

“Ζούμε σε μια εποχή που δεν σέβεται τους ανθρώπους, και υποτιμά εξαιρετικά τη γυναίκα, κάτι αφόρητο για την Εκκλησία. Υποτιμάται η γυναίκα, ως ένα ηδονικό αντικείμενο στη σύγχρονη εποχή, και αυτό είναι πολύ λάθος.

Το χέρι που κουνάει την κούνια, αυτό το χέρι κυβερνάει τον κόσμο. Και για να αλλάξει η κατάσταση αυτή πρέπει να βοηθήσει και η Πολιτεία. Πρέπει λοιπόν με νομοσχέδια, όχι όμως σαν αυτά που κάνουν τώρα και γκρεμίζουν το κύτταρο της κοινωνίας, που είναι η οικογένεια, να τιμούν τη γυναίκα,  να ανεβάσουν το ρόλο της και να τιμούν το αξίωμά της,” δήλωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης.