Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΠρώτο ΘέμαΈνωση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου: Παντελής έλλειψη μονάδων αίματος - πιθανότητα αναβολής...

Ένωση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου: Παντελής έλλειψη μονάδων αίματος – πιθανότητα αναβολής προγραμματισμένων εγχειρήσεων

Μετά από επικοινωνία με τις αιμοδοσίες του Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμότειχου μας έγινε γνωστό ότι πλέον υπάρχει παντελή έλλειψη μονάδων αίματος με πιθανότητα αναβολής ακόμη και προγραμματισμένων εγχειρήσεων, δηλώνει επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου.

Αυτό οφείλεται και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία και αλλά και στην αιμοδοτική καραντίνα που έχει μπει η περιοχή της Ορεστιάδας και των όμορων χωρίων (Θούριο, Χειμώνιο, Παλιά Σαγήνη, Νέα Ορεστιάδα, Πύργος, Λεπτή, Νεοχώρι, Σάκος, Καβύλη, Ν. Βύσσα ) έως τις 8/3/2021.

Για το λόγο αυτό γίνεται έκκληση από την Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου στους αιμοδότες που δεν κατοικούν σε αυτές τις περιοχές να υποστηρίξουν και να δώσουν αίμα αυτό το διάστημα, έως ότου να αρθεί η αιμοδοτική καραντίνα και επανέλθει η κανονικότητα. 

Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 9:00π.μ. έως 13:00 μ.μ. και 17:00 έως 19:00. Και Σαββατοκύριακο από τις 9:00π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είναι ανοιχτή από Κυριακή έως την Παρασκευή από 8:30 – 14:30 και Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή και Αργίες 17:30 – 20:30. Το Σάββατο το πρωί η αιμοδοσία βρίσκεται με το διασκευασμένο στο Δημαρχείο Αλεξανδρουπόλεως. 

Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ

«Κάνουμε λοιπόν το καθήκον μας προς τον εαυτό μας και προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας τώρα που μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Θράκη: Κυνηγός πυροβόλησε υπεύθυνο θήρας σε επιχείρηση για αγριογούρουνα

Ένα σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2025 στην...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Παρόμοια