Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
6.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΕνίσχυση ΜμΕ με προϋπολογισμό από 25.000 ευρώ ζητά το ΕΒΕ Ροδόπης από...

Ενίσχυση ΜμΕ με προϋπολογισμό από 25.000 ευρώ ζητά το ΕΒΕ Ροδόπης από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τη μείωση του κατώτατου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Δράσης RS01.3.β από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στις 25.000€ από 50.000€, ζητά το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, εν όψει της σχετικής Πρόσκλησης που εξέδωσε η Περιφέρεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θόδωρος Σαββάκης (φωτό), με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, αναγνωρίζει κατ’ αρχάς ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι η διοίκηση της Περιφέρειας αντιλαμβανόμενη τα θέματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχείρηση προχώρησε στην Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης με σκοπό την ενίσχυσή τους», ωστόσο, επικαλούμενος «το υψηλό ενεργειακό κόστος, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την έλλειψη “ζεστού” χρήματος που θα στηρίξει την αγορά, και τη μικρή αγοραστική δύναμη των πολιτών», εκτιμά ότι το ποσό των 50.000€ «δεν εξυπηρετεί ικανοποιητικό αριθμό των επιχειρήσεων του νομού», και προτείνει την τροποποίηση της Πρόσκλησης ως προς το κατώτατο ύψος του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού, στις 25.000€.

«Η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ροδόπης οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλαπλές προκλήσεις», δηλώνει ο κ. Σαββάκης, και προσθέτει: «Το όριο των 50.000€ δεν επιτρέπει σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη δράση, καθώς αποκλείει όσες έχουν μικρότερο κύκλο εργασιών ή πιο συγκρατημένα αναπτυξιακά σχέδια. Με τη μείωση του κατώτατου ορίου στις 25.000€, περισσότερες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, λαμβάνοντας την αναγκαία ενίσχυση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους».

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, «η αλλαγή αυτή θα συμβάλει στη συνολική ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, καθώς θα επιτρέψει σε μικρότερες επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, καλεί την Περιφέρεια «να εξετάσει θετικά» την πρότασή του, «προκειμένου η χρηματοδότηση να καταστεί πιο προσιτή και αποτελεσματική για τις επιχειρήσεις της περιοχής».

Η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης, που προτείνει το Επιμελητήριο, έχει ως εξής:

«Στο Παράρτημα 3: Τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και κριτήρια αξιολόγησης. Το ύψος του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πράξης δεν υπερβαίνει τον υψηλότερο κύκλο εργασιών προσαυξημένος κατά 40% που επετεύχθη σε μια από τις πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις πριν την ημερομηνία προκήρυξης της Πρόσκλησης (2022 ή 2023), με ανώτατο όριο το ποσό του 1.000.000€ και κατώτατο τις 25.000€».

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Υψηλή συμμετοχή στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου – Πρόεδρος η Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου

Με υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε χθες, 30 Νοεμβρίου 2025, η εκλογική διαδικασία του Δικηγορικού Συλλόγου...

Ο Ντίνος Ριτζάλης από τις Φέρες κατέκτησε 2η θέση στο ομαδικό και 3η στο ατομικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fitness Challenge

Σημαντική επιτυχία για τον Έβρο σημείωσε ο Ντίνος Ριτζάλης, με καταγωγή από τις Φέρες,...

«Βαρβάρα»: Συνταγή για το εκπληκτικό θρακιώτικο γλυκό για την αυριανή εορτή

Η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα των παιδιών και τα φυλάει από τις κακές παιδικές...

Αγρότες Έβρου: Πιθανός αποκλεισμός στο τελωνείο Κήπων – Χιλιάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα και «έμφραγμα» στις Εθνικές οδούς

Κλιμακώνεται το αγροτικό μέτωπο σε ολόκληρη τη χώρα, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους να...

Παρόμοια