fbpx
21 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Ενημέρωση για το δώρο Χριστουγέννων

- Χορηγούμενη-

Ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους μας πως το δώρο Χριστουγέννων είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί από τους εργοδότες μέχρι τις 21/12. Δώρο ή μέρος αυτού δικαιούνται όλοι και όλες οι εργαζόμενοι/ες που δουλεύουν ή δούλεψαν μέσα στη χρονική περίοδο από τον Μάη του 2018 έως και τον Δεκέμβρη του 2018.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου στο εμπόριο και γενικότερα, καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη να βγούμε όλοι μαζί νικητές από την κρίση. Να δεχτούμε ότι μας προτείνουν για το καλό της επιχείρησης, για την ανάπτυξη, για να σηκώσουμε επιτέλους κεφάλι μετά από τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών. Γι’ αυτό μας καλούν να μην γκρινιάζουμε, να μην είμαστε απαιτητικοί, πόσο μάλλον τις ημέρες των εορτών, να μην ζητάμε πολλά, για να ανακάμψουμε επιτέλους!

Γι’ αυτό μας καλούν να γυρίσουμε πίσω και τα δώρα Χριστουγέννων που είναι υποχρεωμένοι να βάλουν στην Τράπεζα για να φανούν, να μην πάρουμε το ρεπό που δικαιούμαστε γιατί η ξεκούραση αυτές τις ημέρες είναι πολυτέλεια, να μην πληρωθούμε την υπερωρία γιατί είναι πλεονασμός, να αρκεστούμε με το μεροκάματο και να παρακαλάμε που υπάρχει κι αυτό!

- Χορηγούμενη-

Δε σταματάει ποτέ η εκμετάλλευση των εργαζομένων από τα μεγάλα αφεντικά, που με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες καλύπτει ουσιαστικά ολόκληρο το έτος, για να αυγατίζουν συνεχώς τα κέρδη τους, σε βάρος των δικαιωμάτων και τελικά της ίδιας της ζωής μας!

Φτάνει πια! Συνάδελφοι η ανάπτυξη την οποία επικαλούνται δεν είναι για όλους. Τις δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια πρώτα εμείς κι οικογένειές μας τις ζήσαμε και τις ζούμε, εμείς πληρώσαμε την κρίση τους και συνεχίζουμε να την πληρώνουμε. Γιατί όταν τα φώτα των εορτών σβήσουν ο εμποροϋπάλληλος δεν θα έχει βάλει τίποτα στην τσέπη. Το μόνο που θα του μείνει θα είναι σμπαραλιασμένα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, δουλειά τις Κυριακές και οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις που θα πρέπει έγκαιρα να καλύψει για να μην του κόψουν το ρεύμα, το νερό, για να μην βγει στον πλειστηριασμό το σπίτι του.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους της πόλης μας να συσπειρωθούν στο σωματείο μας! Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους να μην φοβηθούν να καταγγείλουν τον εργοδότη τους σε περίπτωση που μέχρι 21 Δεκέμβρη δεν τους έχει καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων ή το ζητήσει πίσω.

Να μην φοβηθούν να καταγγείλουν απλήρωτες υπερωρίες και άσχημες εργασιακές συνθήκες. Είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές! Έχουμε κι εμείς οικογένειες και παιδιά.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.
Διεκδικούμε:
• Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
• Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Β. Δέλκος: «Αρχές Ιουνίου το άνοιγμα του δημοτικού κάμπινγκ και της πλαζ – συνεχίζονται οι εργασίες» (βίντεο)

Με σταθερό ρυθμό και συνέπεια συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και καθαριότητας στο δημοτικό κάμπινγκ και τη δημοτική πλαζ της Αλεξανδρούπολης, με τους χώρους να ανοίγουν επίσημα για το κοινό στις αρχές του Ιουνίου. Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο πρόεδρος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ), Βασίλης Δέλκος.
- Χορηγούμενη -