Ένας χρόνος θετικής παρουσίας του Πυροσβεστικού Εθελοντικού Κλιμακίου Φερών (βίντεο)

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Φυλακίου Φερών και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης,  σ’ αυτόν τον ένα χρόνο που λειτουργεί το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών έχει να επιδείξει μόνο θετικά αποτελέσματα, αφού επετεύχθη το επιθυμητό αποτέλεσμα της μείωσης του χρόνου παρέμβασης σε περιστατικά πυρκαγιάς για την άμεση κατάσβεση.

Επίσης σημείωσε ότι το Κλιμάκιο στελεχώνεται με τρία άτομα μόνιμο προσωπικό και 10 εθελοντές, ενώ κατά την περίοδο του χειμώνα είχε και 5 συμβασιούχους.

Χορηγούμενη

Από την πλευρά του ο Κώστας Κούκουρας Διοικητής της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης, τόνισε κι αυτός τη σημασία της άμεσης παρέμβασης του Κλιμακίου σε φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή των φερών που διαθέτει μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Εξήρε δε το θετικό ρόλο του αντιδημάρχου Νίκου Γκότση που με δικές του προσπάθειες 4 ετών έγινε δυνατό τελικά πέρυσι να δημιουργηθεί το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών και να λειτουργεί ανελλιπώς παρεμβαίνοντας σε 32 περιστατικά διαφόρων μορφών.