Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΈναρξη λειτουργίας ιατρείου Ψυχιατρικής και Β’ βάρδια στον Αξονικό, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Έναρξη λειτουργίας ιατρείου Ψυχιατρικής και Β’ βάρδια στον Αξονικό, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Την λειτουργία εξωτερικού ιατρείου Ψυχιατρικής καθώς και της απογευματινής βάρδιας του Αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κώστας Βαφειάδης μετά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ Βαφειάδης σχολιάζοντας την απόφαση της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας -Θράκης να τον επιλέξει στην θέση αυτή δήλωσε ότι «Είμαι στρατιώτης και είμαι εδώ. Έχω ένα στόχο. Να υπηρετήσω καλύτερα τον πολίτη, τον συνάνθρωπο που πάσχει, για δυο λόγους. Πρώτον διότι είναι σωστό οι άνθρωποι του β. Έβρου να έχουν καλύτερη περίθαλψη και δεύτερον γιατί είμαστε όλοι δυνητικά χρήστες των υπηρεσιών αυτού του Νοσοκομείου. Το να βελτιώσουμε τις συνθήκες σε κάθε επίπεδο, διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό είναι καλό για όλους μας.»

Βασική έλλειψη στο Νοσοκομείο σε ιατρικό προσωπικό, διαπιστώνεται στην Παθολογική κλινική, όπου δυο άνθρωποι προσπαθούν να την κρατήσουν ζωντανή. Ο ίδιος εξήρε την προσπάθεια της διοίκησης να εξασφαλίσει προσωπικό για τις εφημερίες, όμως η πραγματική λύση βρίσκεται στις μόνιμες θέσεις επισημαίνοντάς όμως ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον και αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων των Νοσοκομείων.

Ο κύριος Βαφειάδης ανέφερε ότι μέσα από την συνεργασία με τον ψυχίατρο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων στην Ψυχιατρική, όπως επίσης ξεκινά και η λειτουργία της δεύτερης βάρδιας του Αξονικού Τομογράφου αποσυμφοριζοντας τις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου. Γίνεται επίσης προσπάθεια και για την τοποθέτηση γιατρού νευρολόγου η θέση του οποίου είναι κενή εδώ και μερικά χρόνια.

Στο θέμα των συνταξιοδοτήσεων ιατρών του Νοσοκομείου τόνισε ότι έχουν γίνει αλλαγές τα τελευταία 2 χρόνια από την Πολιτεία,, οπότε όσοι επρόκειτο π.χ να αποχωρήσουν στο τέλος της χρονιάς σύμφωνα με την λίστα του Υπουργείου Υγείας 10 ειδικότητές παραμένουν για άλλα δυο χρόνια οπότε όποιος έχει την ψυχική και σωματική δύναμη μπορεί να προσφέρει ακόμη στην ειδικότητα του. Αυτό συμβαίνει με την χειρουργική όπου ο διευθυντής του επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί στο τέλος της χρονιάς.

«Σχετικά με μένα, τόνισε ο κ Βαφειάδης και με όσα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ενώ συνταξιοδοτούμαι ανέλαβα την θέση του διευθυντή, τους απαντώ ότι με την απόφαση αυτή του Υπουργείου, που προφανώς δεν γνώριζαν ,μπορώ να μείνω συνολικά 4 χρόνια. Αυτά για να αντιλαμβάνονται ορισμένοι την αλήθεια όσων δημοσιεύουν».

Ο κ. Βαφειάδης ανέφερε επίσης ότι σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και μια ακόμη λίστα με άλλες 10 ειδικότητες που θα δίνουν στους γιατρούς αυτή την ευχέρεια.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θεμελίωση ναού του Οσίου Παϊσίου και κουρά μοναχού στη Νέα Βύσσα

Θεμελιώθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ο πρώτος στην...

Απάντηση Χ. Τοψίδη στον Χ.Θεοχάρη για το πρόβλημα άρδευσης από τον Άρδα

Με φόντο την ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη, για τη...

Έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης: 21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο – Το θύμα βρέθηκε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Κάρδαμο Ροδόπης, με θύμα έναν 66χρονο,...

Λύση στο πρόβλημα άρδευσης από τον Άρδα – Δέσμευση για υπογραφές τη Δευτέρα, πιθανή ροή νερού ήδη από το Σαββατοκύριακο

Σημαντικές εξελίξεις έρχονται στο κρίσιμο ζήτημα της άρδευσης από τον ποταμό Άρδα, που έχει...

Παρόμοια