Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΈναν χρόνο λείπει κούνια από την παιδική χαρά στα "πλατανάκια"!

Έναν χρόνο λείπει κούνια από την παιδική χαρά στα “πλατανάκια”!

Κάτοικος της περιοχής και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού που καθημερινά επισκέπτεται το πάρκο με την παιδική χαρά στα “πλατανάκια” επί της Εθνικής Αντίστασης, προβαίνει σε καταγγελίες για την άθλια κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Οι φθορές πολλές σε όλα τα παιχνίδια, η καθαριότητα απούσα και μία κούνια που χάλασε πριν από ένα χρόνο ακόμα να αντικατασταθεί.

Πιο συγκεκριμένα γράφει:
“Καταγγέλω δημόσια την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παρκάκι επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως πλησίον του πασάζο.
Ξεχαρβαλωμένα πλακάκια , διάσπαρτες πέτρες επικίνδυνες για τραυματισμό παιδιών πεταμένες, λακκούβες παντού , μεγάλες φθορές στα όργανα, μία κούνια που εδώ και ένα χρόνο δεν έχει μπει στον κόπο να την αλλάξει κανένας , στάσιμο νερό στη βρύση, και άλλα πολλά ωραία.”

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πάρκο μαζί με την παιδική χαρά όταν κατασκευάστηκαν, ήταν ένα πραγματικό κόσμημα και μια μικρή όαση για τους γονείς και τα παιδιά της περιοχής.

Κάποιες φορές “έπεσε θύμα βανδάλων” κυρίως από εφήβους που συγκεντρώνονται εκεί τα βράδια και για άγνωστους λόγους προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στα όργανα της παιδικής χαράς.

Σε σχόλιο για την παραπάνω καταγγελία άλλος γονιός γράφει:

“Όταν το έφτιαξαν ήταν ένας πανέμορφος χώρος όπως όλα τα πάρκα και οι παιδικές χαρές που είχανε γίνει. Από κει και ύστερα βέβαια όλα αφήνονται στην τύχη τους.

Και το χειρότερο χέρια όλων όσων πηγαίνουν εκεί που αδιαφορούν, τρώνε πίνουν πέταγαν κάτω σκάβουν ενήλικα παιδιά ανεβαίνουν πάνω σε κούνιες που είναι για μωρά κανείς δεν βλέπει τίποτα τη στιγμή που κάποιος θα πετάξει το σκουπίδι του κάτω γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους τρώνε εκατομμύρια σπόρια πετάγοντάς τα κάτω παιδιά που βανδαλίζουν τα πάντα και κανένας γονέας δεν ενδιαφέρεται.

Γιατί δεν είναι δική τους δουλειά και βέβαια κανένας μετά δεν θα έρθει να δει αν υπάρχουνε ρωγμές λακκούβες σπασίματα αν λείπουν κούνιες κτλ. Τις προάλλες ο πατέρας μου πήγε στο σπίτι και ξαναγύρισε με κατσαβίδια βίδες παξιμάδια. Γιατί μία κούνια ήταν έτοιμη να σπάσει με το επόμενο παιδάκι που θα ανέβαινε“.

Ας ελπίσουμε ότι η δημοτική αρχή θα κινητοποιηθεί και θα προβεί στις απαραίτητες επισκευές.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια