20.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Η Ελλάδα πεθαίνει: Μειώθηκε κατά 6% ο πληθυσμός της το 2015!

- Χορηγούμενη-

Eνα δημογραφικό θρίλερ βιώνει η Ελλάδα, τα στοιχεία του οποίου συγκροτουν ένα ανησυχητικό μέλλον για την χώρα και την επιβίωσή της!
Το τρομακτικό αυτό σκηνικό θρίλερ συνθέτουν τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν  μόνο το 2015:
– Ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 6%
– Ο δείκτης γονιμότητας βρίσκεται στο 1,3
-Η βρεφική θνησιμότητα  αυξάνεται ακόμα
– Η μετανάστευση των νέων αυξάνεται
Τα παραπάνω δήλωσε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ.Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, επισημαίνει την ανάγκη κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
«Σε αντίθετη περίπτωση, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, σε απόλυτο αδιέξοδο», τονίζει ο κ Καλαφάτης. «Δεν έχει κανείς παρά να προσέξει τις  ήδη ορατές αρνητικές επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος για την οικονομία, την παραγωγή και την ανάπτυξη, το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας, την εκπαίδευση, τα εθνικά θέματα και τη γεωπολιτική στρατηγική της Ελλάδας! Η μέση ηλικία στη χώρα αυξάνεται και αντίστοιχα μειώνεται ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός. Κατατασσόμαστε ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις χώρες ευρωπαϊκά και στις πρώτες έξι χώρες σε παγκόσμια κλίμακα που γηράσκουν ταχύτατα».
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

- Χορηγούμενη-1

<<Σύμφωνα με τα όλα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και τα διαδοχικά ερευνητικά πορίσματα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας(ΕΛΣΤΑΤ) και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας(EUROSTAT) η πληθυσμιακή συρρίκνωση της Ελλάδας μετατρέπεται σε ισχυρή τάση δύσκολα αναστρέψιμη αν δεν τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του οξύτατου και απειλητικού δημογραφικού προβλήματος
Οι βασικές μεταβλητές της δημογραφικής εξίσωσης είναι τρεις: οι γεννήσεις, οι θάνατοι και η μετανάστευση. Δηλαδή το θετικό ή το αρνητικό πρόσημό της εξαρτάται από τις αναλογίες γεννήσεων – θανάτων και μεταναστευτικών εισροών – εκροών.
Η δημογραφική γήρανση της χώρας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η υπογενητικότητα είναι πια ενδημικό φαινόμενο. Κάθε χρόνο ‘’χάνουμε’’ μια μεγάλη επαρχιακή πόλη. Το 2015 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε(6%) κατά 30.000 περίπου άτομα. Οι γεννήσεις μειώνονται ενώ ακόμη και ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας αυξήθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
Η μέση ηλικία αυξάνεται και αντίχτοιχα μειώνεται ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός. Κατατασσόμαστε ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις χώρες ευρωπαϊκά και στις πρώτες έξι χώρες σε παγκόσμια κλίμακα που γηράσκουν ταχύτατα.
Τα στοιχεία του υπολογιζόμενου πληθυσμού για το 2016 αναμένεται να είναι απογοητευτικά δεδομένου ότι  έχουμε από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην Ε.Ε (1,3) σύμφωνα με την EUROSTAT, κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου(1,6 περίπου) και αρκετά μακριά από τον επιθυμητό αριθμό-δείκτη(2) που θα μπορούσε να αναστρέψει τη δραματική δημογραφική απίσχνανση της Ελλάδας.
Αρνητικότατη είναι και η αναλογία μεταναστευτικών εισρών – εκροών καθώς παρά τη μεταναστευτική κρίση και την είσοδο χιλιάδων προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, η μετανάστευση λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια, περίπου 450.000 χιλιάδων νέων και οικονομικά ενεργών ατόμων με μέσο και υψηλό μορφωτικό επίπεδο, εντείνει τη δημογραφική κρίση.
Οι αρνητικές επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος για την οικονομία, την παραγωγή και την ανάπτυξη, το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας, την εκπαίδευση, τα εθνικά θέματα και τη γεωπολιτική στρατηγική της Ελλάδας είναι ήδη ορατές και τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει στο μέλλον απόλυτα.
Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
Έχει εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος;>>

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ