ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΕΛΓΑ: Καταβλήθηκαν 73 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις για ζημιές του 2025

ΕΛΓΑ: Καταβλήθηκαν 73 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις για ζημιές του 2025

Στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ προς ασφαλισμένους παραγωγούς προχώρησε ο ΕΛΓΑ, για ζημιές που καταγράφηκαν το 2025.

Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2026, μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο.

Στις αποζημιώσεις περιλαμβάνονται οι εκκαθαρίσεις για τον παγετό της Άνοιξης 2025, που επηρέασε καλλιέργειες σε ανθικό στάδιο, καθώς και αποζημιώσεις για άλλες ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Οργανισμού.

Συνολικά, κατά το τελευταίο τετράμηνο, ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις του 2025, ενώ οι εκκρεμότητες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος Απριλίου 2026 με την εξόφληση των υπολοίπων ποσών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια