Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με νέα ψευδεπίγραφη – απατηλή ιστοσελίδα

ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με νέα ψευδεπίγραφη – απατηλή ιστοσελίδα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με διακινούμενη ψευδεπίγραφη – απατηλή ιστοσελίδα, με τη χρήση του λογότυπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι δράστες έχουν δημιουργήσει και διακινούν με ηλεκτρονικό τρόπο (email, sms κ.ά.), υπερσύνδεσμο (link), που παραπέμπει σε απατηλή ιστοσελίδα, μέσω της οποίας, υποστηρίζεται ότι ένα θύμα απάτης, μπορεί να υποβάλλει αίτηση, προκειμένου να αποζημιωθεί, παραθέτοντας για το σκοπό αυτό προσωπικά του στοιχεία.

Μάλιστα, χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και άλλων επίσημων συμβόλων και Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στην απατηλή ιστοσελίδα και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι πρόκειται για ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, η ιστοσελίδα που παραπέμπει ο υπερσύνδεσμος (link), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφη και απατηλή και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» υπερσυνδέσμους από άγνωστες πηγές και συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται εικόνα από την απατηλή ιστοσελίδα:

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Κασαπίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και...

Δράμα: Σύλληψη ημεδαπού ανηλίκου για κατοχή ναρκωτικών και ενός μαχαιριού

Συνελήφθη την 16-9-2025 το βράδυ στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής...

Αλεξανδρούπολη: Σε πλειστηριασμό διώροφο διατηρητέο κτίριο δίπλα στο λιμάνι από την ΕΤΑΔ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), θυγατρική του Υπερταμείου, συνεχίζει την αξιοποίηση ανενεργών ακινήτων σε...

Ανοίγει αύριο σε διαμορφωμένο χώρο η εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των...

Παρόμοια