Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΕΛ.ΑΣ για τα κυνηγετικά όπλα: Πώς και μέχρι πότε θα δηλωθούν

ΕΛ.ΑΣ για τα κυνηγετικά όπλα: Πώς και μέχρι πότε θα δηλωθούν

Διευκρινίσεις για το πως και πότε θα δηλωθούν τα κυνηγετικά όπλα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, σημειώνοντας τα εξής:

«Τα όπλα θήρας, που πρέπει να σημανθούν μέχρι την 09/11/2022, με όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία (κατασκευαστής, χώρα κατασκευής, έτος κατασκευής και αριθμός σειράς), είναι τα όπλα που είχαν εισαχθεί στη χώρα μας πριν την 20/03/2020, για τα οποία όμως δεν προέκυπταν τα αναγκαία, για την ταυτοποίησή τους, στοιχεία ιχνηλάτησης (τύπος, μάρκα, μοντέλο, αριθμός σειράς και διαμέτρημα) και οι ιδιοκτήτες τους δεν νομιμοποιούνταν να τα πουλήσουν, μεταβιβάσουν κ.λπ.

Με τη νέα αυτή ρύθμιση δίνεται το δικαίωμα σε όσους επιθυμούν, αφού μεριμνήσουν για τη σήμανσή τους μέχρι την 09/11/2022, από την Οντότητα Σήμανσης (που είναι οι επισκευαστές όπλων), να συνεχίσουν να τα κατέχουν ή να τα πουλήσουν ή να τα μεταβιβάσουν ή να τα εξάγουν-μεταφέρουν σε άλλο κράτος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα όπλα θα αφαιρούνται ή θα κατάσχονται ανάλογα.

Εάν από την Οντότητα Σήμανσης διαπιστωθεί ότι η σήμανση των συγκεκριμένων όπλων θήρας είναι αδύνατη, για οποιονδήποτε λόγο, τούτο θα βεβαιώνεται εγγράφως από την Οντότητα.

Μετά την 09/11/2022 για να μπορεί ο ιδιοκτήτης του όπλου, που δεν πραγματοποιήθηκε η σήμανση, να εξακολουθήσει να το κατέχει νόμιμα, θα πρέπει το όπλο να απενεργοποιηθεί και να αποκτήσει σχετική άδεια, διαδικασία για την οποία θα λάβει πληροφορίες από αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσία».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Παρόμοια