Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
21.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΕκοιμήθη ο Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους

Εκοιμήθη ο Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους

Ο Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, κατά κόσμον Γεώργιος Γκιλίνης του Πέτρου, γεννήθηκε στις Φέρρες του Έβρου τον Απρίλιο του 1956

Εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα της Πέμπτης 30/3/2023 ο Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους.

Ο π. Εφραίμ, κατά κόσμον Γεώργιος Γκιλίνης του Πέτρου, γεννήθηκε στις Φέρες του Έβρου τον Απρίλιο του 1956. Από την παιδική και εφηβική του ηλικία διακρίθηκε για την αγάπη του στην Εκκλησία και την κλίση του στο Μοναχισμό. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Συνδέθηκε πνευματικά με το Γέροντα Εφραίμ το Φιλοθεΐτη και σε ηλικία 21 χρονών, μετά το θάνατο του σαρκικού του πατέρα, προσέρχεται στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους, ως δόκιμος μοναχός. Μετά από ένα χρόνο, το 1978 χειροθετείται μοναχός, και στις 9 Μαρτίου 1980 χειροτονείται Ιεροδιάκονος της Μονής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ροδοστόλου π. Χρυσόστομο και αναλαμβάνει Προϊστάμενός της το 1981.

Γίνεται Μεγαλόσχημος μοναχός το 1983, χειροτονείται το ίδιο έτος Πρεσβύτερος από το Σεβασμ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης π. Αντώνιο και το 1992 αναλαμβάνει Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου ως την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2001, που υποβάλλει την παραίτησή του. Από 18 Ιουλίου 2001, ασκείται και υπηρετεί ως Δικαίος στην Ιερά Βατοπαιδινή Σκήτη του Αγίου Ανδρέου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Φέτος, συμπλήρωσε 25 χρόνια στο Άγιον Όρος.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραβρεθούν στην νεκρώσιμη ακολουθία που θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το απόγευμα στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, Αγίου Όρους.
Καλό Παράδεισο, Καλή Ανάσταση άγιε Γέροντα!

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παντελή έλλειψη υδάτων στον ποταμό Έβρο!

Η απραξία του κρατικού μηχανισμού η οποία οδήγησε σε παντελή έλλειψη υδάτων στον ποταμό...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν δεσμεύσεις περιουσιών για το σκάνδαλο των επιδοτήσεων – Ποιοι κινδυνεύουν

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων για πρόσωπα που...

Αλεξανδρούπολη: Εορτασμός Προφήτη Ηλία στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη

H ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «3ο ΣΙ - ΔΟΡΥΛΑΙΟ» θα τιμήσει τη μνήμη του Προφήτη...

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Σήμα κινδύνου από τον Βαγγέλη Πετριτζίκη για την κρίση νερού στον Έβρο

Η Κρίση του Νερού στον Έβρο: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Δρόμοι ΛύσηςΜια εφ’ όλης της...

Παρόμοια