fbpx
26.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, Αύγουστος 21, 2019

Εκλογές στην Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

- Χορηγούμενη-

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε τη μάχη σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς, και τα γιαπιά της πόλης, για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας όπως την αύξηση του μεροκάματου ,τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Αναδείξαμε την ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα υποδομής που πρέπει να κάνει το κράτος στην περιοχή μας όπως κοινωφελή κτίρια, αντιπλημμυρικής θωράκισης και της αντισεισμικής προστασίας , με σκοπό να βρουν δουλειά οικοδόμοι που στα χρόνια της κρίσης ριχτήκαν στην ανεργία και στα λίγα μεροκάματα το χρόνο.

- Χορηγούμενη-

Ενημερώσαμε για διάφορα εργατικά δικαιώματα όπως τις κλαδικές συμβάσεις, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, το εποχικό επίδομα.

Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας με διάφορες δράσεις όπως με τη συμμέτοχη του σωματείου στα μαθήματα και στις εκπαιδευτικές εκδρομές του λαϊκού φροντιστηρίου και για τα παιδιά των συναδέλφων.

Αντιταχτήκαμε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των αμερικανών για την μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ με τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη στη χώρα μας.

Απαντήσαμε αποφασιστικά σ όλους εκείνους τους ρατσιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους που θέλουν να χωρίσουν τους εργάτες ανάλογα με την εθνότητα ,τη γλώσσα και το θρήσκευμα για να διαλύσουν την ενότητα της τάξης μας για συμφέρον της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων της.

Στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα αρκετοί είναι αυτοί που κατά διαστήματα εργάζονται στον αγωγό αερίου. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα εξαντλητικά ωράρια, με κρύο και με ζέστη, για λίγο καιρό. Γνωρίζουν πως όλες οι αγαθοεργίες και τα ‘δώρα’ των μεγάλων εταιριών που για αυτά μάλιστα κομπάζουν και οι τοπικοί άρχοντες ,έχουν βγει από τον ιδρώτα των εργατών, από την απλήρωτη δουλειά τους.

Με όπλο τον αγώνας μας, τη συσπείρωση γύρω από τη γραμμή πάλης και τα αιτήματα μας, δίπλα στην Ομοσπονδία μας, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για:

►Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

►Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

►Μέτρα στήριξης των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

►Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών μέτρων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΠΟ ΤΙΣ 13:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 21:00 (ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΧΡΙ 20:00)

ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ 11:30 ΕΩΣ ΤΙΣ 15:30

ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΤΑΠ ΣΤΟΝ ΠΕΠΛΟ

ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ 16:30 ΕΩΣ ΤΙΣ 18:30

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ ΤΩΝ ΦΕΡΩΝ

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -