28.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Εκλεγμένοι της ΔΑΣ ΝΤ Έβρου ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας την Τρίτη 1/2/2022

Όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 1-2-2022, ώρα 12μμ - 3μμ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να καταφέρει να μας εφησυχάσει, ισχυριζόμενη ότι η πανδημία «όπου να ‘ναι τελειώνει», για να μην πάρει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του Covid-19 και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όμως ξέρουμε πολύ καλά, ότι τις εγκληματικές αυτές ελλείψεις τις πληρώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι πανάκριβα. Καινούριες μεταλλάξεις του ιού κάνουν την εμφάνιση τους, αποδεικνύοντας ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, μέχρι να ξεμπερδέψουμε με τον κίνδυνο αυτόν. Η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει την εργαλειοποίηση της πανδημίας, αλλά και την αξιοποιεί για να θωρακίζει την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, για να προχωρήσει το «νέο» ΕΣΥ των ΣΔΙΤ και της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, για να εφαρμοστεί το «νέο» μοντέλο των εργασιακών σχέσεων. Σε αυτό ο πλαίσιο :

 • Ψήφισε την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία ο εργαζόμενος που απουσιάζει από τη δουλειά του επειδή νοσεί από Covid, θα τηλεργάζεται για το διάστημα αυτό, ακριβώς κατά το «πάρε ένα Ντεπόν και δούλευε», που έλεγαν και πριν οι εργοδότες στα κρυφά.
- Χορηγούμενη-1

Στο δημόσιο τομέα χρεώνει τις 2 από τις 5 μέρες με κανονική άδεια! Ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι γονείς παιδιών που νοσούν και χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι να τα φροντίσουν, θα χάνουν το μισό μεροκάματο για τις 3 πρώτες μέρες από τις 5, σε μια πρωτοφανή τιμωρία εν μέσω πανδημίας! Η εξέλιξη αυτή μας αφορά όλους! Όχι μόνο επειδή είναι κατάφωρα απάνθρωπη, αλλά επειδή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το τι θα «αφήσει» στο πλαίσιο των αναρρωτικών αδειών και βεβαίως συμβάλει στην υπερμετάδοση, καθώς με την ακρίβεια να σπάει κόκκαλα ρουφώντας το λαϊκό εισόδημα, το δίλημμα για τον γονιό είναι παραπάνω από εκβιαστικό: Να μείνει σπίτι χάνοντας το μισό μεροκάματο ή να στείλει το παιδί άρον – άρον στο σχολείο, ακόμα και με συμπτώματα;

 • Μείωσε την καραντίνα μόλις στις 5 μέρες και το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος όταν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.
 • Συνεχίζονται τα πρωτόκολλα λάστιχο και τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης στους μεγάλους χώρους δουλειάς, τα απειροελάχιστα σημεία ελέγχου δωρεάν μαζικών διαγνωστικών τεστ κ.α.
 • Aντί για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση, για μία ακόμη φορά τμήματα, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία μετατρέπονται σε Covid, στερώντας κλίνες και πολύτιμες υπηρεσίες από ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας.

Είναι προκλητικοί οι όροι της μίσθωσης των μόλις 300 κρεβατιών του ιδιωτικού τομέα υγείας τα οποία θα αποζημιώνονται με το διπλάσιο νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ, για να νοσηλεύουν ασθενείς «χωρίς σοβαρή νόσο» και οι οποίοι δε χρειάζονται αντιμετώπιση από άλλες ειδικότητες όπως χειρουργικοί ασθενείς, με έμφραγμα του μυοκαρδίου, έγκυοι κ.λπ.. Αυτή είναι η περίφημη «συνεισφορά» του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 • Αντί για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης έχουμε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 139 εκ. για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 52% για την ΠΦΥ, την ίδια ώρα που επιχειρηματικοί όμιλοι θα τσεπώσουν 11δις ευρώ ζεστό χρήμα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλοι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουμε πια ότι κριτήριο για την έμπνευση τέτοιων αρρωστημένων «ρυθμίσεων», εφαρμόζοντας την «ανοσία της αγέλης», είναι

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η «ΑΝΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ»!

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια σαρώνει σε ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ίδια ώρα που περικόπηκαν εν μέσω πανδημίας εκατομμύρια ευρώ για την υγεία, που δεν περισσεύουν για μισθούς, συντάξεις και τις λαϊκές ανάγκες γενικότερα, «βρέθηκαν» 3 δισεκατομμύρια για την αγορά των γαλλικών Rafale που καμία σχέση δεν έχουν για την άμυνα της χώρας μας! Και την κατάσταση αυτή υπηρετούν όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει ανεξάρτητα από τις «κορόνες» που ανεβάζουν για να αποπροσανατολίζουν.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ! ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Διεκδικούμε:

 • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμό. Επίταξη χωρίς καμιά αποζημίωση των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας.
 •        Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, το ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού.

        Καμία μείωση αριθμού νοσοκομειακών κρεβατιών, καμία συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων, κλινικών, Αγροτικών Ιατρείων.

    Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 • Πλήρες και σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Μέτρα προστασίας και μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ covid για όλους. Να υπάρχει σταθερή παροχή rapid-test για όλους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, σχολεία κ.ά.
 • Να πάρουν πίσω την κατάπτυστη τροπολογία για τηλεργασία κατά τη νόσηση, για την περικοπή μισθού και την κάλυψη με κανονική άδεια για τη φροντίδα ασθενών.
 • Μέτρα πρόληψης στα σχολεία και ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων κλπ
 • Αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών αιθουσών.
 • Κατάργηση των συγχωνεύσεων των σχολικών τμημάτων.

 ΔΑΣ στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Έβρου

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΕΛΑΣ: Πρόσληψη 38 ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών των Υπηρεσιακών...

Στην πρόσληψη 38 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 8 μηνών για την κάλυψη εποχικών αναγκών και την ενίσχυση των Υπηρεσιακών Συνεργείων της...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ