fbpx
25 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

- Χορηγούμενη-

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Έβρου της ΚΝΕ, σας καλούν στην εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση  του βιβλίου της Α. Κολοντάι, «Το γυναικείο ζήτημα: από την πρωτόγονη εποχή στη σύγχρονη κοινωνία»  προς τιμήν της 8ης Μάρτη-Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 07.00 μμ,  στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Σούλα Βλισίδου,  μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακ.-Θράκης του ΚΚΕ.

- Χορηγούμενη-

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Με αφορμή την εκδήλωση και την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας κλιμάκιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία την Τρίτη 7 Μάρτη στο νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο και το ξενοδοχείο Θράκη Παλάς. Συνομίλησε με τις εργαζόμενες και ανέδειξε το γεγονός ότι σήμερα οι κατακτήσεις των γυναικών δέχονται αλλεπάλληλα κύματα επίθεσης. Στο όνομα της «ισότητας των δύο φύλων», την οποία διακηρύσσει η διακρατική καπιταλιστική ΕΕ, η κυβέρνηση και γενικά τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, καταργούνται όσες θετικές ρυθμίσεις υπήρχαν υπέρ των γυναικών. Προβάλλεται μαζικά ως πρότυπο στάσης ζωής η αναζήτηση ατομικής διεξόδου στα προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης, οδηγώντας στη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση των γυναικών στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Παράλληλα τόνισαν ότι το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας. Σε αυτό το δρόμο είναι δυνατό: Να μπουν εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικηθεί η ανάκληση των απωλειών και η υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση με άνοδο της γυναικείας συμμετοχής στο ταξικά προσανατολισμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, στους αγροτικούς συλλόγους και τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της πόλης σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στις ανάλογες αγωνιστικές συσπειρώσεις στα σχολεία και στις σχολές.

Τέλος, κάλεσαν τις εργαζόμενες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, για να γίνει το σοσιαλιστικό μέλλον η δική τους κοινωνική πραγματικότητα. Από τη δική τους θέληση και δράση εξαρτάται η πραγματοποίηση της κοινωνίας που θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες, θα απαλλάξει από τη μιζέρια, την εργασιακή περιπλάνηση, την ανεργία, την εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος, τη ζωή με υποχρεώσεις αλλά χωρίς δικαιώματα, θα δώσει πολύπλευρη διέξοδο στις προσδοκίες και στη δράση των γυναικών.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

Τα Πετρωτά είναι χωριό του Νομού Έβρου και ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ορεστιάδας. Δημιουργήθηκαν γύρω στο 1530 από Έλληνες που μετακόμισαν εκεί από την Ήπειρο και τη Μάλτα ενώ στη δεκαετία του 1970 μεγάλο μέρος των κατοίκων από τα Πετρωτά μετανάστευσαν στη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, το χωριό έχει περί τους 120 κατοίκους.
- Χορηγούμενη -