Εκδήλωση μνήμης για τους 8 αγωνιστές που εκτέλεσαν οι Ναζί πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 8 εκτελεσμένους αγωνιστές πατριώτες από τους ναζί κατακτητές διοργάνωσαν στο Σουφλί τα παραρτήματα Αλεξανδρούπολης και Διδυμότειχου – Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Αντιπροσωπεία από τα παραρτήματα Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ, πραγματοποίησε το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Σουφλί, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 8 αγωνιστές πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Ναζί κατακτητές.

Στις 30 Ιουνίου συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη μέρα που οι Ναζί κατακτητές εφαρμόζοντας το νόμο των αντιποίνων προχώρησαν στην εκτέλεση 8 νέων πατριωτών σε κεντρικό σημείο του Σουφλίου και μάλιστα σε δημόσια θέα.

Για την ιστορία οι εκτελεσμένοι ήταν οι:
Αλεξανδρίδης Απόστολος
Ασλανίδης Ιωάννης
Ιωαννίδης Γεώργιος
Καλέτσιος Αλέξανδρος
Καρακατσάνης Θωμάς (17 χρόνων)
Μιχαηλίδης Ανέστης
Παπουτσάς Βασίλης
Τσεπετσεκλής Στρατής

Η γνωστοποίηση της εκτέλεσης που οι Γερμανοί τοιχοκόλλησαν την επόμενη μέρα σε κεντρικά σημεία του Σουφλίου:

Σε ανακοίνωσή τους τα τοπικά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αναφέρουν:

ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ – ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου – ληστεία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938 που πήραν οι Ναζί από την κατεχόμενη Ελλάδα.
Την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσαν τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις οικογένειες, στις υποδομές, και στην οικονομία της χώρας. Η διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945 – Ιανουάριος 1946) αναγνώρισε στην Ελλάδα αποζημιώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1946).
Την επιστροφή όλων των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας που λεηλατήθηκαν από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.