Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ (video)

Η 3η Δεκεμβρίου είναι παγκοσμίως θεσπισμένη ως η παγκόσμια ημερά Ατόμων με Αναπηρία και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις και δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Κυριακής, 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του  Αρχιμανδρίτη και Διδάκτωρ  Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Απόστολου Καβαλιώτη, με θέμα  «Η αναπηρία  πριν και μετά των εκλογών»

Ακολούθησε   θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου ΑμεΑ  Έβρου με τίτλο “Το Προξενιό”  σε  σκηνοθεσία του Σταύρου Δανάκη, με το κοινό να δίνει το πιο ζεστό χειροκρότημα στους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης.

Χορηγούμενη

Το πρωί της Δευτέρας, εκδήλωση πραγματοποίησαν και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, τους οποίους επισκέφτηκαν μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων από διάφορα σχολεία του Νομού Έβρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μία βιωματική διδασκαλία στα 18 εργαστήρια του Ειδικού Σχολείου, προκειμένου οι μαθητές να μάθουν και να καταλάβουν πώς γίνεται το μάθημα σε ένα σχολείο Ειδικής Αγωγής, και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους. Ακολούθησε μία εορταστική εκδήλωση, με πολύ μουσική και τραγούδι από τους μαθητές του σχολείου.