fbpx
8.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκαινιάσθηκε η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για 22η συνεχόμενη χρονιά, άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Δευτέρας η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, φιλοξενώντας εκθέτες όχι μόνο από τον Έβρο αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν  χωρίς την εκπροσώπηση του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, αλλά με την παρουσία της Δημοτικής αρχής, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, των βουλευτών Ρίζου Δημήτρη και Αναστάσιο Δημοσχάκη καθώς και εκπροσώπων του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και άλλων τοπικών φορέων καθώς και του Πρόεδρου του Αγροτικού Τμήματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα.

      

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης από το βήμα των εγκαινίων, βρήκε την ευκαιρία και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής στον αγροτικό τομέα και τα όσα έργα έγιναν για τη στήριξη του αγροτικού τομέα στην περιοχή των Φερών.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

Στο αρδευτικό έργο Πετάλου, όπου με κόστος 78.263 έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και είναι έτοιμη η πρόταση χρηματοδότησής του για ένταξη σε μέτρο που ανοίξει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διεκδικώντας χρηματοδότηση 7 εκατομμυρίων ευρώ.. Το έργο θα αρδεύσει 10.000 στρέμματα γης.

Στον Σταθμό συμπίεσης του TAP και στις προσπάθειες τις αντιδημαρχίας Ενέργειας, που πέτυχε έργο 17 εκατομμυρίων ευρώ, όπου θα «κουμπώσει» το δίκτυο τηλεθέρμανσης των Φερών και των πέντε οικισμών του. Έργο που ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του και θα ολοκληρωθεί το 2020.

Το αρδευτικό δίκτυο του Πετάλου ένα έργο 620 χιλιάδων ευρώ όπου έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του και θα προχωρήσει σε ένα μήκος 3 χιλιομέτρων.

Στην αγροτική οδοποιία Φερών, όπου με 100 χιλιάδες ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί.

Στα ασφαλτικά έργα στην οδοποιία του οικισμού που πρέπει να γίνουν αφού οι δρόμοι έχουν καταστραφεί από την κατασκευή των έργων αποχέτευσης, με κόστος 250 χιλιάδες ευρώ μόνο για τις Φέρες.

Στο Λύκειο Φερών που σε λίγες μέρες θα βγει σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του εργολάβου που θα το κατασκευάσει με κόστος 3 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα έχει αποκτηθεί από τη δημοτική αρχή και το οικόπεδο κατά κυριότητα.

Στο σφαγείο Φερών που πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία, μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης, για να κατασκευαστεί ένα νέο υπερσύγχρονο σφαγείο, όπου σε λίγο καιρό θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου.

Κλείνοντας ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης τόνισε πως εργάζεται για το καλό των δημοτών του με αυταπάρνηση και εντιμότητα, ξεπερνώντας τον εαυτό του.

Στους χαιρετισμούς τους οι βουλευτές ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην έκθεση και έδωσαν συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Ο Δημήτρης Ρίζος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Αγροτικού Τμήματος του Δημοκριτείου με τους αγρότες που τους ζήτησε να συσπειρωθούν, να μπουν σε νέες καλλιέργειες για να μπορέσουν «να δουν μια άσπρη μέρα», όπως είπε, και θα έχουν τη συμπαράσταση όλης της κυβέρνησης.

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης επεσήμανε την ανάγκη παραγωγής καινοτόμων προϊόντων από τους αγρότες με την απαραίτητη στήριξη του κράτους. Δήλωσε τη στήριξή του στο έργο των αγροτοκτηνοτρόφων με την ανάδειξη των προβλημάτων τους στη Βουλή και την επιδίωξη λύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και έκανε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων έργων της Περιφέρειας στο νομό Έβρου.

Αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα: συντήρηση υπερβλητού αναχώματος Πόρου – Γεμιστής, στο κυρίως και υπερβλητό ανάχωμα Πόρου – Κήπων και τα αναχώματα κάμπου Τυχερού, συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων στον κάμπο της Θυμαρίας, κόστους 4.880 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης η αποκατάσταση ζημιών στα αγροκτήματα Πετάλου – Πέπλου (1.470.000 ευρώ) και αποκατάσταση της τσιμεντοδιάβασης στη θέση Μελισσοκομείο και αποκατάσταση αναχωμάτων στη θέση Μεραϊδότοπος (980.000 ευρώ) θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα του δήμου Αλεξανδρούπολης τόνισε το πόσο απαραίτητα είναι αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της αγροτικότητας της περιοχής.

Εξέφρασε τη χαρά του για τα 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Αγροτικής Έκθεσης, που φέτος φιλοξενεί περισσότερους από πενήντα εκθέτες.

Δείτε τι είπε ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης:

 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έγινε βράβευση τοπικών παραγωγών για προϊόντα με ονομασία προέλευσης (ετικέτας) που προβάλλουν τον τόπο και την υγιή επιχειρηματικότητα του πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr
spot_img

Διαβασε και αυτο