fbpx
26 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Eγκαίνια του EMERGE Pop Up Συμμετοχικού Μουσείου στην Αλεξανδρούπολη

- Χορηγούμενη-

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του EMERGE Pop Up Συμμετοχικού Μουσείου τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 21:00 στην ART GALLERY, Σκρά 2, στην Αλεξανδρούπολη.

Ένα pop up συμμετοχικό μουσείο ως πλατφόρμα με συμμετοχικά έργα από καθημερινούς ανθρώπους που φέρνουν στην επιφάνεια κοινωνικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινότητα, από την τοπική κοινότητα. Το θέμα; Η σημασία της φροντίδας της ψυχικής μας υγείας.

Το μέσο επικοινωνίας αυτού του μηνύματος είναι η τέχνη. Ο κάθε συμμετέχων δημιούργησε ένα έργο ως μη καλλιτέχνης σε μια απόπειρα δημιουργικής έκφρασης ενώ παράλληλα με το κοινωνικό μήνυμα του έργου μοιράζεται μαζί μας και ένα κομμάτι του εσωτερικού του κόσμου.

- Χορηγούμενη-

Ο συμμετοχικός χαρακτήρας των έργων προσκαλεί και προκαλεί τη διάδραση με τον επισκέπτη σε μια συνδημιουργία και συνεχόμενη μετάλλαξη των έργων.

Η περιήγηση στην έκθεση θα γίνει σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για το Covid-19.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 30/6/2020.
Ωράριο λειτουργίας με αντιπροσώπους της ομάδας δράσης:

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 19:00- 22:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 19:00-23:30

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Λίγα λόγια για το έργο:
Το πρόγραμμα δράσης Emerge ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 ως η πρόταση της Βαλεντίνας Σωκράτους υπότροφου στο πρόγραμμα START – Create Cultural Change. Η μεθοδολογια που αναπτύχθηκε από την Βαλεντίνα Σωκράτους, αξιοποιεί τεχνικές και μεθόδους μη τυπικής και άτυπης μάθησης (θέατρο, performance, μουσειακό θέατρο, αυτοσχεδιασμός, δημιουργική γραφή, ζωγραφική, installations) ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός μουσείου, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία και εμπειρία.
Τον Ιανουάριο του 2020 μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα σε μια ομάδα ενήλικων ανθρώπων που ένιωθαν οτι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση της καθημερινής τους ζωής πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό εργαστήριο διάρκειας 4 μηνών με εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Το εργαστήρι αυτό έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα να εξερευνήσει, να επικοινωνήσει αλλά και να εκφραστεί μέσα από εικαστικά και παραστατικά εργαλεία.

Στόχος πέρα από την ενδυνάμωση της ίδιας της ομάδας, ήταν να δημιουργηθεί ένα συμμετοχικό μουσείο στο κέντρο της πόλης που θα παρουσιάζει τα έργα της ομαδας αλλά και θα καλεί το κοινό της πόλης να συνεισφέρει και δικά του στοιχεία μέσα από συμμετοχικά/ανοικτά εκθέματα.

Ο σκοπός αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα σε θέματα ψυχικής υγείας, την σημασία και την αξία της στην διαβίωση μας αλλά και να ανοίξει ένα ανοιχτό διάλογο για το γεγονό ότι αρκετός κόσμος επιλέγει να το κρατάει κρυφό ή να το θεωρεί δειλία ή ντροπή να χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

Σας περιμένουμε!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βαλεντίνα Σωκράτους & η ομάδα δράση EMERGE

Βίκυ Γιαννακίδου, Μαρία-Ελένη Γούση, Ερμίνα Κοντακίδη, Σοφία Καραβασίλη, Ιωάννα Κουκουβή, Ραφαήλ Παπανικολόπουλος, Ευαγγελία Τσιακίρη, Ζακλίν-Υβον Φιλιππάκη, Δέσποινα Χατζηγιαννίδου, Μαριάννα Χατζοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες στη δράση αυτή :

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Με την υποστήριξη:

Το project “Emerge” υποστηρίζεται από το “START – Create Cultural Change”, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Σεισμός «ταρακούνησε» και την Αλεξανδρούπολη

Ήπιος σεισμός μικρού σχετικά μεγέθους ρίχτερ «ταρακούνησε» σήμερα Κυριακή (27/09) την Αλεξανδρούπολη.

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!