fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Γιώργος Καμπερίδης

- Χορηγούμενη-

Θρήνος επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ μετά την απώλεια του Γιώργου Καμπερίδη.
Ο άνθρωπος που ως προπονητής έφτιαξε τον μεγάλο Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον σπουδαίο ΑΟ Ορεστιάδας «έφυγε» από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Ο Καμπερίδης ανέδειξε παίκτες στην πρωτεύουσα του Έβρου και μετά μεγαλούργησε στην Ορεστιάδα, αναδεικνύοντας παίκτες που διακρίθηκαν και στην Εθνική ομάδα, όπως ο συγχωρεμένος Νίκος Σαμαράς, ενώ οδήγησε τους ακρίτες στην τρίτη θέση στην Ευρώπη.
Ήρθε στον Έβρο το 1972 και με πρόεδρο τον αείμνηστο Μιχάλη Παρασκευόπουλο, βάζει την επόμενη δεκαετία τα θεμέλια για σπουδαίες διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Γιώργος Καμπερίδης, ο άνθρωπος που «έμαθε» βόλεϊ την Αλεξανδρούπολη, γεννήθηκε στις 29/9/1942 στη Ρωσία από γονείς ομογενείς Πόντιους.
Έπαιξε βόλεϊ στη Ρωσία μέχρι το 1966 που επέστρεψε στην Ελλάδα.
Παίκτης και προπονητής στον Άρη, οι φίλαθλοι της Θεσσαλονίκης τον λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή.

Το 1972 ήρθε στην Αλεξανδρούπολη και ο πρόεδρος Μιχάλης Παρασκευόπουλος αμέσως κατάλαβε ότι αρχίζει μια νέα εποχή για το βόλεϊ του Εθνικού. Στα 10 χρόνια που ακολούθησαν βάζει τα θεμέλια για σπουδαίες διακρίσεις σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με πολύ σκληρή και εντατική δουλειά έκανε τον Εθνικό ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα φρόντιζε για την προσέλκυση νεαρών αθλητών στο σχετικά άγνωστο τότε άθλημα.
Η ομάδα που έφτιαξε, έδωσε μεγάλες χαρές στους φιλάθλους του Εθνικού που κατέκλυζαν το ανοικτό γήπεδο στο “ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ” και το μετέτρεπαν σε μια καυτή έδρα.
Έβαλε έτσι τις βάσεις για να μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε μια πόλη που αγαπάει ιδιαίτερα το βόλεϊ.

Ανέδειξε δεκάδες βολεϊμπολίστες, που διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο.
Παράλληλα άφησε ισχυρή παρακαταθήκη, βγάζοντας εξαιρετικούς αθλητές που αργότερα έγιναν με τη σειρά τους προπονητές με πολλές εμπειρίες και βαθιά γνώση του αθλήματος.
Η αντίληψη του για δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας μέσω μεταγραφών, υιοθετήθηκε σε μεγάλο βαθμό και από τους συνεχιστές του έργου του. Ο Εθνικός και το βόλεϊ του χρωστούν πολλά…
ΚΑΛΟ “ΤΑΞΙΔΙ” ΚΟΟΥΤΣ…

  • Από τη σελίδα του Γιάννη Μαλκίδη στο fb
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο