15.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΕΔΥΕ Αλεξανδρούπολης: “Όχι στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε Νατοϊκή βάση”

- Χορηγούμενη-

Στις 25 -02-2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση-σύσκεψη με θέμα: «Νατοϊκή άσκηση «Defender 2021». Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας – Η απάντηση του λαϊκού  κινήματος». Στην σύσκεψη συμμετείχαν Σωματεία και φορείς της Αν. Μακεδονίας και Θράκης καταλήγοντας σε μια πρώτη απάντηση την Τρίτη 2/3/2021 εκφράζοντας  την έντονη καταδίκη τους για την μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη μεγάλη ανησυχία τους γιατί ο λαός γίνεται στόχος σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη. Επίσης κατέληξε σε ψήφισμα ενάντια στην Νατοϊκή άσκηση και στους κινδύνους που αυτή πρεσβεύει για την περιοχή μας, καλώντας φορείς και σωματεία να το υιοθετήσουν.

- Χορηγούμενη-1

Ο προγραμματισμός ως σήμερα περιλαμβάνει τα εξής:

Αλεξανδρούπολη: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου, Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (παράρτημα ΟΓΕ), Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.

Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 2 Μαρτίου στις 6μ.μ μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Ξάνθη: Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ν. Ξάνθης, Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Ξάνθης καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 2 Μάρτη στις 6:30μμ στην πλατεία Ελευθερίας

Καβάλα: Προγραμματίστηκαν οι παρακάτω δράσης για την Τρίτη 2 Μάρτη. Το σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους εργαζόμενους της   τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας στις  7πμ. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Καβάλας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Καβάλας και Θάσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Καβάλας θα πραγματοποιήσουν δράση με ταμπλό και μικροφωνική έξω από το Σουπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτη» στις 11:30πμ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΦΟΡΕΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «DEFENDER EUROPE 2021»

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ

Εργαζόμενες κι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για την μετατροπή της περιοχής μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη μεγάλη ανησυχία μας γιατί ο λαός μας γίνεται στόχος σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.

Η απόβαση στην περιοχή μας χιλιάδων ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και η προώθησή τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία στο πλαίσιο της άσκησης – πρόβας πολέμου- “defender Europe 2021” δεν εξασφαλίζει καμία ασφάλεια στο λαό της περιοχής. Αντιθέτως μεγαλώνει την ανασφάλειά του και τους κινδύνους.

Ο λαός μας γνωρίζει μέσα από τα ιστορικά γεγονότα και την πείρα των τελευταίων χρόνων ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Το αντίθετο, αυτοί ευθύνονται, με τις πολεμικές επεμβάσεις τους, για την αλλαγή των συνόρων, τη δολοφονία λαών, τη διάλυση χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, για την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη στο λαό της περιοχής που πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει και κάνει πιο επικίνδυνη την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Η παραχώρηση των υποδομών μας (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, στρατόπεδα κ.α.) αλλά και έμψυχου δυναμικού, (στρατιώτες για την φύλαξη, τροχαίας κ.α.) είναι αποτέλεσμα και αυτής ακριβώς της συμφωνίας.

Η δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζονται περιορίζεται σε χέρια λίγων, ο λαός της περιοχής δεν έχει τίποτα να κερδίσει παρά να χάσει. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων για τα κέρδη είναι αυτοί που ωθούν τις κυβερνήσεις από τη μία να ξηλώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και από την άλλη να εμπλέκουν το λαό σε τυχοδιωκτισμούς, ακόμα και σε πολεμικές αναμετρήσεις.

Απαιτούμε :

  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχήςμας σε πολεμικά ορμητήρια, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το “Παιδικό χωριό SOS Θράκης”...

🗣Η Εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου “αποΔιΔω” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλεί τους πολίτες του Διδυμοτείχου να συνδράμουν στην συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ