fbpx
1.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ε. Λαμπάκης για δικαστικό Μέγαρο : “Ο κόπος μας φαίνεται ότι έπιασε τόπο!!”

- Χορηγούμενη-

Αυτά είναι τα έγγραφά μου τα οποία απέστειλα  προς τους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης την 20/10/2014 και 22/4/2016 , ζητώντας  ανταλλαγή του οικοπέδου των 9,5 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο,  με το παλιό δικαστικό μέγαρο προκειμένου να ανεγερθεί νέο.

Μάλιστα και τα δύο έγγραφα,   τα κοινοποίησα στον τότε πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αλεξ/πολης,  που δεν ήταν άλλος από τον νυν Δήμαρχο (κ. Ζαμπούκη) . ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,  ΠΑΡΑ ΤΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.  ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,  ΟΥΤΕ ΚΑΝ EΠΙΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Προκειμένου να αποστείλει έστω και ένα έγγραφο προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης δηλώνοντας την συμπαράσταση του Δικηγορικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης στην όλη μου προσπάθεια, πλην ενός τυπικού ευχαριστηρίου. 

 Συγκεκριμένα:

Α) Το 2014 αποκτήσαμε από το ΤΑΙΠΕΔ την κυριότητα στο παραπάνω οικόπεδο με κόπο και αγώνα και  λόγω αυτού  μιλάμε σήμερα για ανταλλαγή  του,  στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Β) Η πρόταση μας περιήλθε  το υπουργείο δύο φορές (2014 και 2016).

Γ) Σήμερα  ο βουλευτής Έβρου κ. Κελέτσης,  που πληροφορήθηκε  για ενδεχόμενη από την κυβέρνηση χρηματοδότηση κάποιων κτιρίων για δικαστικά μέγαρα, πήρε την δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης και πληροφόρησε περί αυτού τον νυν Δήμαρχο Αλεξ/πολης, κατεβάζοντας τον στην Αθήνα.

Και κατέβηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος  με απόλυτη μυστικότητα νομίζοντας ότι θα κερδίσει επικοινωνιακά περνώντας το θέμα ως δική του επιτυχία.

Κύριε Ζαμπούκη ,

η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πέτυχε να περιέλθει στην κυριότητά του το οικόπεδο των 9,5 στρεμμάτων και  ζήτησε  αμέσως μετά,  δηλαδή τα έτη 2014 και 2016   την ανταλλαγή του με το παλιό δικαστικό μέγαρο .

Ο βουλευτής Έβρου σε οδήγησε στον υπουργό Δικαιοσύνης , ενώ ήδη υπήρχε στα χέρια του υπουργού η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 160/2016 με την οποία προσφέραμε δύο λύσεις ως ανταλλαγή :

  1. Τον μύλο του Μασούρα
  2. Το οικόπεδο των 9,5 στρεμμάτων

Κύριε Ζαμπούκη ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΤΕ ανοικτή θύρα, αγνοώντας τον κόπο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών  και το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, λειτουργώντας  με μυστικοπάθεια νομίζοντας ότι θα κερδίσετε επικοινωνιακά,  φέρνοντας  το θέμα ως δική σας επιτυχία.

              Κύριε Ζαμπούκη και άλλες πόλεις θα διεκδικήσουν την κατασκευή δικαστικών μεγάρων. Εμείς όμως προηγούμαστε, γιατί έχουμε από το 2014 κυριότητα  και επίσης από το 2014  αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με πρωτόκολλο που μας καθιστά πρώτους στη διεκδίκηση.  Μάλιστα έχω αφήσει και το φάκελο ολοκληρωμένο με την περιγραφή του οικοπέδου των 9,5 στρεμμάτων. Όλα αυτά στείλτε τα και πάλι  στο υπουργείο. Δεν πειράζει  που σας πιάσαμε  να τηρείτε  αδικαιολόγητη μυστικοπάθεια για το όλο θέμα.

              Βλέπετε οι διεκδικήσεις θέλουν μια ετοιμότητα που υπάρχει μόνο σε αυτούς που δουλεύουν και ξέρουν να δουλεύουν.

Ελπίζω   τώρα να καταλάβατε  κ. Ζαμπούκη,  γιατί δεν πρέπει ν’ απαξιώνετε το έργο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και γιατί μερικές υποθέσεις θέλουν σκληρή συστράτευση για να έχουν  θετική έκβαση  προς όφελος  των  δημοτών  και του Δήμου. Μην  παραμένετε  λοιπόν στις αγκυλώσεις σας που μόνο  ζημία  προκαλούν στους δημότες.   

Επιπλέον   συμπληρωματικά  προτείνω

Παράλληλα   να απευθύνουμε αίτημα και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , ώστε συνδυασμένα στην έκταση αυτών των 9,5 στρεμμάτων να κατασκευαστεί ταυτόχρονα με το δικαστικό μέγαρο και κτίριο για την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξ/πολης,  ώστε στον χώρο αυτό να συνυπάρχουν Δικαστήρια ( Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο , Εισαγγελία, Διοικητικό Πρωτοδικείο)   και Αστυνομική Διεύθυνση.

Η πρότασή μας αυτή πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και η απόφαση να αποσταλεί άμεσα  στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου συνεργαζόμενα να υλοποιήσουν την συγκεκριμένη πρόταση λύνοντας πλείστα όσα προβλήματα απασχολούν την περιοχή.  

Σημειωτέον ότι ο συντελεστής δομήσεως επιτρέπει κτίσμα  άνω των 5.000  τ.μ. που είναι αρκετό και για τις δύο εγκαταστάσεις..

Τέλος να υπομνήσουμε,  ότι για την Αστυνομική Διεύθυνση υπάρχει από παραχώρηση της ΚΕΔ,  οικόπεδο 9 στρεμμάτων προς Παλαγία ( δίπλα στον υποσταθμό της ΔΕΗ).

                                                                                 Αλεξανδρούπολη, 24/02/2020

                                                               Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

     «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο