Δράσεις Ιανουαρίου: Υγειονομικές καλύψεις και εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης

Α)Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης των Εθελοντών Νοσηλευτικής παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του “ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ” για την παροχή των πρώτων βοηθειών των συμμετεχόντων αθλητών και θεατών στις παρακάτω αθλητικές αναμετρήσεις:

• Το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2020 στην αγωνιστική προσπάθεια της Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Μπάσκετ, έναντι της Γ.Α.Σ.Κομοτηνής, στην κατηγορία των παίδων,
• Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 στην 16η αγωνιστική προσπάθεια της Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Μπάσκετ, έναντι της ΑΡΙΩΝ Ξάνθης, στην κατηγορία των ανδρών.
• Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 στην αγωνιστική προσπάθεια της Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης Βόλεϊ, έναντι της Α.Ο. Σερρών.
Οι εθελοντές μας αντιμετώπισαν περιστατικά θλάσεων.

Β) Η Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια του Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, Αλεξάνδρα Μπαμπούλη επισκέφτηκε
• Στις 17 Ιανουαρίου 2020 το Ι.Ε.Κ. Τουριστικών Επαγγελμάτων, όπου μίλησε για την αξία των Πρώτων Βοηθειών και εκπαίδευσε 24 μαθητές στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιστατικά εγκαυμάτων και πνιγμονής

• Στις 23 Ιανουαρίου 2020 το Ι.Ε.Κ. Βοηθών Φαρμακοποιών, όπου εκπαίδευσε 32 μαθητές σε όλο το φάσμα των Πρώτων Βοηθειών

• Στις 31 Ιανουαρίου 2020 το Σύλλογο Νέων Μητέρων, όπου μίλησε για την αξία των Πρώτων Βοηθειών και εκπαίδευσε 20 άτομα στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιστατικά πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων και θέσης ανάνηψης αλλά στις ορθές ενέργειες που ακολουθούνται σε επείγουσες καταστάσεις.