Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΔράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού (25/10), συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, το Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί, θα φωταγωγηθεί συμβολικά ροζ, υπενθυμίζοντας ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές, αλλά και ως φόρος τιμής προς όλες τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με την ασθένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 (ώρα 11:00), θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι για ενήλικες και εφήβους, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ροζ βραχιόλια με λεπτομέρειες από μετάξι, χρησιμοποιώντας την τεχνική του μακραμέ. Το ροζ βραχιόλι αποτελεί σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και της σημασίας της έγκαιρης ενημέρωσης και πρόληψης.

Επιπλέον, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 (ώρες 09:30 και 11:00), το ίδιο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης

Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00

Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Κασαπίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και...

Δράμα: Σύλληψη ημεδαπού ανηλίκου για κατοχή ναρκωτικών και ενός μαχαιριού

Συνελήφθη την 16-9-2025 το βράδυ στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής...

Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης

Στην ηλικία των 77 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης, ιδιαίτερα αγαπητός...

Ανοίγει αύριο σε διαμορφωμένο χώρο η εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των...

Παρόμοια