Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΔράμα: Χειροπέδες σε εργοδότη που ζήτησε από το προσωπικό να του επιστρέψει...

Δράμα: Χειροπέδες σε εργοδότη που ζήτησε από το προσωπικό να του επιστρέψει το Δώρο Χριστουγέννων

Η ιδιοκτήτρια και ο υπεύθυνος καταστήματος εστίασης στη Δράμα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, καθώς οδήγησαν εργαζόμενους στα ΑΤΜ προκειμένου να τους επιστρέψουν τα χρήματα του Δώρου Χριστουγέννων που είχαν πιστωθεί στο λογαριασμό τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας ενημέρωσαν την ασφάλεια ότι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης εστίασης στην οποία εργάζονταν, αφού τους κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας τα χρήματα προσημειώθηκαν και όταν παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τότε εκείνη και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική και οι καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών, για τις οποίες ενημερώνονται τα συνδικάτα, φτάνουν πάντα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Με 42 αθλητές συμμετείχε η “Ελληνική Πολεμική Αγωγή” στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης "Ελληνική Πολεμική Αγωγή" συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος...

4 Εβρίτες εκλέχθηκαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωση των ψήφων ανά περιφέρεια ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τη νέα...

Παρόμοια